Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

5 stora basketcuper för ungdomar i Sverige!

 

Basket är en av de mest populära sporterna i Sverige, och det finns ett stort antal basketturneringar för ungdomar runt om i landet. Att delta i dessa turneringar kan vara mycket fördelaktigt för föreningar som är involverade i ungdomssport. I denna artikel kommer vi att titta på några av de viktigaste fördelarna med att delta i basketturneringar för ungdomar samt vilka turneringar som anses vara de största i Sverige!

Basketturneringar för ungdomar kan vara en utmärkt möjlighet för föreningar att öka sammanhållningen och skapa en starkare gemenskap bland sina medlemmar. Detta beror på att turneringar ger deltagarna en chans att samarbeta och lära känna varandra på ett mer personligt plan, vilket kan öka deras engagemang och lojalitet mot föreningen. En annan stor fördel med att delta i basketturneringar för ungdomar är att det kan hjälpa till att förbättra spelarnas färdigheter. Genom att spela mot andra lag och träna inför turneringarna kan spelarna utveckla och förbättra sina tekniska och taktiska färdigheter. Detta kan också ge dem möjlighet att prova på olika positioner och spelformer, vilket kan hjälpa dem att hitta sin plats och roll i laget.

Utöver att förbättra spelarnas färdigheter kan deltagande i basketturneringar också öka deras självförtroende och självkänsla. Att prestera väl i en tävlingssituation kan spelarna få en känsla av stolthet och tillfredsställelse, vilket kan hjälpa dem att fortsätta att träna och utvecklas som basketbollspelare. Nu när ni äntligen är klara med att tjäna pengar till laget och ska välja rätt turnering så hoppas vi på att kunna hjälpa till. Här kommer vår lista över 5 stora basketturneringar i Sverige!

Lundaspelen

Turneringen har funnits sedan 1978 och över 17 tusen lag från 38 olika länder har deltagit i denna Lund-baserade turnering. Här bjuds de deltagande lagen på en rad fartfyllda dagar med förmånliga erbjudanden för boenden och aktiviteter. Turneringen har en slogan som är “Memories for Life”.

Hemsida: https://www.lundaspelen.com/

Spelschema: 26-30 december 2023

Nyköping Fenix Cup

Fryshuset Basket arrangerar i samarbete med Nyköping Basket denna turnering. Turneringen spelas i slutet av Mars och är öppen för samtliga basketlag i åldrarna 13-16 år. Alla deltagande lag garanteras minst 4 matcher och på grund av högt tryck rekommenderas det att skicka in ansökan i tid!

Hemsida: https://nykopingfenix.cups.nu

Spelschema: 29-31 Mars 2024

Skövde Basket Cup

Detta är en mycket uppskattad basketturnering för ungdomar har och har den stora Arena Skövde som sin huvudplan. Skövde Basket Cup lockar deltagare från både västkusten och Norge. Totalt sett brukar det vara cirka 130-150 lag som deltar. Eftersom Arena Skövde ligger så pass centralt så är det nära till centrum för dryck, mat och andra aktiviteter.

Hemsida: https://basketcup.se/start

Spelschema: 29 april – 1 maj 2024

Göteborg Basketboll Festival (GBF)

Sedan 1979 har GBF gett över 10 000 ungdomar och lagledare minnen för livet. I skrivande stund har turneringen över 700 registerade lag inför årets turnering där det utlovas spännande kamper och stor kämparglöd. En av de tidigare lagledarne som deltagit  kommenterar att det i hans mening är den roligaste cupen/festivalen i Sverige. Matcherna sänds även på Solidsport vilket är en rolig bonus för alla deltagare!

Hemsida: https://basketballfestival.se/

Spelschema: 18-21 maj 2023

Eskilstuna Basket Cup

Turneringen spelar majoriteten av matcherna på fina STIGA Sports Arena Eskilstuna. Cupen är öppen för flickor och pojkar födda 2008 till 2023 och anses vara en av de större ungdomsturneringarna i Sverige. Det hela avslutas med ett roligt disco för hela laget!

Hemsida: https://eskilstunabasketcup.se/

Spelschema: 26 april – 28 april

Behöver ni tjäna pengar till basketlaget för att åka iväg på turnering?

Detta var vår lista med 5 populära ungdomscuper i basket, hoppas att vi har hjälp till med att inspirera i nästa val av er turnering.  Att tjäna pengar till basketlaget inför en turnering behöver inte vara krångligt. Tulpankungen erbjuder produkter och paket för försäljning, här kan ni läsa mer om hur vi kan hjälpa er samla in pengar till nästa basketturnering.

Klicka här för att läsa mer.

 

Detta inlägg publicerades våren 2023.