Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Alla hjärtans dag present

 

Alla hjärtans dag är en dag för kärlek och romantik och en alla hjärtans dag present är perfekt för att visa lite extra uppskattning. Vad kan då passa bättre än att ge bort en vacker blombukett? Blommor är en klassisk och uppskattad present som alltid gör succé!

Vilken blomma är perfekt som alla hjärtans dag present? Jo, vår allas favoritblomma, tulpanen. En bukett med tulpaner är en perfekt alla hjärtans dag present. Tulpaner symboliserar faktiskt våren och nystarten och de finns i så många olika färger. Därmed passar det bra för alla, så ge bort en färgsprakande bukett i din kärleks favoritfärg.

Blommor i alla hjärtans dag present

När du väljer blommor för en alla hjärtans dag present är det viktigt att du tänker på mottagarens personlighet och vad du vill uttrycka. Beroende på om det är till en pojkvän, flickvän, förälder eller kompis kan du anpassa buketten. Olika färger på blommor, och olika antal, betyder faktiskt olika saker. Dessutom kan du göra din blombukett ännu mer personlig genom att lägga till en liten lapp med en kärleksförklaring eller några peppande ord! Eller varför inte baka mottagarens favoritkakor?

Fördelen med blommor som alla hjärtans dag present

Blommor är väldigt tacksamt att ge i alla hjärtans dag present då det är en högst uppskattad gest som de flesta tycker om att ha hemma. Det ger hemmet en mer livlig, romantisk och glädjefylld känsla som dessutom visat sig vara bra för vår mentala hälsa. Alla hjärtans dag är en dag ämnad för att visa att du bryr dig om någon och blommor är då ett perfekt sätt att göra det på!

Vilken färg på tulpaner passar för alla hjärtans dag?

Visste ni att olika färger på tulpaner symboliserar olika saker? Samtliga färger har en positiv symbolik men det kan vara kul att välja den färgen som passar just den personen som du vill skämma bort på alla hjärtans dag!

Rosa tulpaner står för vänskap, uppskattning och förtroende medan röda tulpaner symboliserar kärlek, omtanke och passion. Gula tulpaner symboliserar glädje, vänskap och tacksamhet och vita tulpaner står för fred, oskuld och renhet. Lila tulpaner å andra sidan står för stolthet, upprymdhet och prakt medan orangea tulpaner står för energi, passion och nyfikenhet. Därmed är röda perfekt att ge i alla hjärtans dag present till en pojk- eller flickvän medan rosa och gula lämpar sig till en vän eller förälder. Orangea tulpaner kan vara en bra alla hjärtans dag present till någon du finner lite extra intressant. Eller varför inte ge en tulpanbukett med mixade färger för en alla hjärtans dag present med lite av allt!

Hur många blommor ska man ge i alla hjärtans dag present?

Olika antal blommor har även det olika betydelse. En blomma betyder att personen är ditt allt. Två blommor betyder att du vill resa med personen. Tre blommor symboliserar frågan när du får träffa personen igen. Fyra blommor betyder att du ser upp till personen och är tacksam för den. Fem blommor betyder att du gör allt för personen medan sex blommor betyder att du tvivlar på dennes ord. Sju blommor betyder ”jag älskar dig” och åtta blommor symboliserar att du förblir personen trogen till döden. Nio blommor betyder att du vill vara ensam med personen och slutligen symboliserar tio blommor frågan ”vill du gifta dig med mig?”.

Alla hjärtans dag är ett perfekt tillfälle för att uppvakta nära & kära

Om man inte har en partner så är alla hjärtans dag som sagt ett perfekt tillfälle för att skämma bort andra du tycker om. Exempelvis föräldrar, syskon eller vänner. Eller varför inte sprida lite blomsterglädje till någon du tycker verkar intressant? Skriv ett handskrivet kort och förklara vad tulpanerna står för och varför du valt just den färgen till din mottagare! Om inte annat är det en påminnelse att, precis som alla andra dagar, uppskatta folk i din omgivning och vara snäll mot folk du möter i vardagen. Däribland busschauffören, kassören i matbutiken och kollegorna på jobbet. Uppskatta inte minst dig själv och var stolt över vem du är och alla bra saker du gör.

Om du inte vill, eller har möjligheten att fira alla hjärtans dag tillsammans med någon, kan du passa på att göra det lite extra mysigt för dig själv. Unna dig själv en alla hjärtans dag present i form av att laga din favoritmat, tända lite ljus, köpa hem en bukett blommor i din favoritfärg och njuta av ditt eget sällskap! Alla hjärtans dag presenter ska inte vara något komplicerat, det är tanken som räknas. Att du har lagt ned tid och tanke på någon är det finaste man kan ge.

Varför firar vi alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag, Valentine’s day, har fått sitt namn efter ett helgon vid namn Sankt Valentin. Sankt Valentin dödades av den romerska kejsaren Claudius II under slutet av 200-talet eftersom Valentin arrangerade kristna vigslar i smyg trots att kejsaren hade förbjudit äktenskap. Alla hjärtans dag kom däremot ganska sent till Sverige och varuhuset NK i Stockholm gjorde den första alla hjärtans dag skyltningen år 1956. Vidare anses alla hjärtans dag idag vara den femte viktigaste högtiden i Sverige!

 

Detta inlägg publicerades våren 2024.