Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Hitta ditt nästa jobb som barnvakt

Är du på jakt efter ett extrajobb som är både roligt och flexibelt, samtidigt som det ökar din ekonomiska självständighet? På HeyKiddo.se kan du hitta spännande möjligheter till att arbeta som barnvakt. Du får själv välja vilka uppdrag du vill ha och när du vill jobba. Det är också en strålande möjlighet för att tjäna extra pengar vid sidan av studierna som exempelvis kan gå till att samla pengar till klasskassan eller studentens festligheter.

Vad gör man som nanny/barnvakt?

Att jobba som barnvakt eller nanny innebär att du hjälper familjer i det område du väljer, att ta hand om deras barn. Vad du planerar med barnet beror på barnets intresse, ålder och föräldrarnas önskemål. Det kan tillexempel vara att hämta barnen från förskolan och sedan leka med barnet i hemmet, eller kan det finnas uppdrag där föräldrarna behöver en ¨nattnanny¨, vilket betyder att nannyn spenderar natten och tröstar barnet om barnet vaknar. Som nanny kan man beroende på sin tillgänglighet anmäla sig till olika ¨uppdrag¨.

Vilka kvalifikationer krävs för jobbet?

Som person måste du vara en ansvarsfull och omsorgsfull individ som uppskattar barn. Följaktligen måste du ha tidigare erfarenhet av att passa barn ensamma. Det kan ha varit din grannes barn, någon familjemedlems barn eller ditt syskon. Innan du placeras ut hos någon familj, kommer du få en utbildning så att du blir en så bra barnvakt som möjligt! Sedan måste du vara minst 16 år för att söka och du måste även kunna vara tillgänglig för jobb från kl:15.00 minst en vardageftermiddag per vecka. Följaktligen är det viktigt att veta att Hey Kiddo alltid kräver ett utdrag ur belastningsregistret då de har nolltolerans mot eventuella prickar i belastningsregistret.

Anställningsprocessen

Det första steget i anställningsprocessen är att du väljer i vilken region du vill jobba. I nuläget kan du söka jobb hos Hey Kiddo i Stockholm, Göteborg , och i Malmö. Därefter kommer du utföra en digital intervju med Hey Kiddos Ai-kollega Hubert som tar ungefär 10-15 minuter att genomföra. Om du har en intressant profil kommer de att återkomma med förslag på tider för en intervju. Efter intervjun blir det HLR-träning och sen får du din första familj!

Vad händer efter intervjun?

Om allt har gått bra blir nästa steg HLR och utbildning. Säkerheten på Hey Kiddo är A och O, så att föräldrar ska känna sig trygga med att en nanny tar hand om sitt/sina barn. Du kommer därför utbilda dig internt och genomgå hjärt- och lungräddning och en introduktionsutbildning innan du får träffa din första familj som passar just dig och din vardag!

Löner och förmåner

Hey Kiddo erbjuder en tydlig lönetrappa där du kan tjäna från 110 upp till 175 kr/timmen.

För dig på gymnasiet börjar lönen från 110kr/h och du kan trappa upp till och med 155 kr/h.

Om du har tagit studenten börjar lönen från 125 kr/h och sedan kan du trappa upp till 165 kr/h.

För dig som är pensionär börjar lönen från 135 kr/h och sedan kan du trappa upp till 175 kr/h.

Barnpassning för småbarn

Om du är intresserad av att hjälpa små barn från åldrarna 6 månader eller yngre, och upp till 3år kan du kika in hos Toddly.nu

Toddly är en del av barnvaktsföretaget Hey Kiddo och fokuserar på de allra minsta barnen till skillnad från Hey Kiddo. Kraven och anställningsprocessen är därför samma, vilket innebär att du fortfarande måste vara minst 16 år för att kunna jobba hos dem, och du måste även kunna jobba minst en vardag från kl.15:00. Om du endast kan jobba på helger och vardagskvällar, passar jobbet tyvärr inte dig.

Toddly är också HLR-certifierat, vilket betyder att du som kommer jobba med barnpassning, kommer utbildas inom HLR för barn och barnsäkerhet innan du börjar arbeta som barnvakt.

På Toddly erbjuds samma löner som på HeyKiddo.

Med andra ord, är nanny ett bra extrajobb för dig som vill jobba vid sidan av studierna. Det är ett roligt och ett flexibelt jobb där du inte behöver oroa dig för om jobbet det krockar med ditt schema, då du själv väljer vilka tider och dagar du vill jobba. Det viktigaste som krävs av dig är att du är ansvarsfull och kan erbjuda kärlek och omsorg till barn! Med ett enkelt klick kan du redan nu ansöka och komma närmare ett steg till att bli en del av Hey Kiddo eller Toddlys verksamhet!

Detta inlägg publicerades hösten 2023.