Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

 • Alltid kostnadsfritt
 • Inga förpliktelser
 • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Champagnefrukost 2024 – Tips & inspiration

Studentdagen är en speciell dag som ska firas ordentligt. Att starta dagen med en champagnefrukost är ett perfekt sätt att sätta guldkant på er stora dag. Champagnefrukost på studenten är en lyxig och festlig tradition som blir alltmer populär i Sverige. Här ger vi på Tulpankungen våra bästa tips på vad ni behöver tänka på inför er frukost på studenten!

Varför champagnefrukost?

Det finns många goda skäl till att ha en champagnefrukost på studentdagen. Se till att samla hela klassen och att ingen hamnar utanför eller glöms bort.

 • Det är en festlig och lyxig tradition: Att skåla i champagne på morgonen känns extra speciellt och ger en lyxig känsla till studentdagen. Dessutom maxar ni dagen då ni ses tidigt och grundar bra med mat inför denna stora dag.
 • Det är ett perfekt sätt att umgås med hela klassen: Champagnefrukost är en social aktivitet där alla i klassen umgås, njuter av god mat och dryck tillsammans och taggar igång inför studenten.
 • Det är ett minne för livet: En champagnefrukost är något som man kommer att minnas länge, både för den goda maten och drycken men självklart främst för den trevliga och pirriga stämningen.

Tips inför er champagnefrukost

 • Planera i god tid: Det är bra att planera er champagnefrukost i god tid. Detta så att ni kan köpa och fixa allt ni behöver till er frukost och se till att allt är klappat och klart på studentdagen. Det är en tidig morgon och ni kommer ha mycket annat att tänka på så förbered så mycket som möjligt.
 • Bestäm en budget: Att ha en champagnefrukost på studenten kan vara dyrt, så det är bra att bestämma en budget i förväg. Ni kan tjäna pengar till studenten med oss på Tulpankungen så ni kan ha en extra lyxig champagnefrukost!
 • Gör en inköpslista: Gör en inköpslista med all mat och dryck ni behöver köpa till er frukost, till exempel bubbel, juice, bröd, pålägg, frukt, yoghurt och granola. Dela även upp ansvarsområden inom klassen så ingen behöver dra hela lasset själv. Någon kan köpa olika bröd, någon annan pålägg och så vidare.
 • Duka fint: Det är trevligt att duka fint till er champagnefrukost. Däremot kommer de flesta ha en studentmottagning hemma hos sig efter utspringet så ett tips är ändå att använda papperstallrikar så det inte tar så lång tid att städa undan innan släkt & vänner kommer på mottagningen. Ni kan också dekorera bordet med fina vårblommor och ljus.
 • Förbered en spellista: En spellista med glad och peppig musik är ett måste för att skapa en optimalt trevlig atmosfär under er champagnefrukost. Gör en somrig spellista tillsammans som ni alla blir ordentligt taggade av!

Recept till champagnefrukosten

 • Klassisk meny: En klassisk champagnefrukost brukar bestå av bubbel, juice, bröd, pålägg, frukt, yoghurt och granola. Ni kan välja era favoritpålägg, till exempel ost, skinka, marmelad och smör.
 • Lyxigare meny: Denna frukost kan bestå av bubbel, juice, croissanter, scones, marmelad, smör, rökt lax, brieost, äggröra, pannkakor och färska bär. Scones är enkelt att göra mycket av och är även billigt så det är ett bra tips!
 • Specialmeny: Glöm inte att många äter specialkost så kolla upp det innan. Servera isåfall alternativ med alkoholfritt bubbel, laktosfria smoothies, vegansk yoghurt med bär och nötter och glutenfritt bröd.

Aktiviteter under champagnefrukosten

 • Klassens nomineringar: Dela ut era nomineringar i klassen och läs upp rimmen till varje nominering under frukosten. Detta är kul att göra tillsammans och gör er på bra humör inför utspringet.
 • Ha en frågesport: Ni kan ha en frågesport om er i klassen. Det är ett kul sätt att prata om gamla minnen på och komma ihåg roliga stunder ni har haft tillsammans.
 • Se bilder och filmer: Gör ett bilspel från er tid som klass, från början till start.

Vad ska man ha på sig på champagnefrukost? 

På er frukost på studenten så har de flesta på sig samma kläder som de ska ha på utspringet och mottagningen. Detta eftersom man oftast inte har så mycket tid på sig under dagen på att byta om så fixa er så ni är helt klara innan champagnefrukosten. Därmed kommer ni kunna njuta av sista stunden som klass tillsammans i lugn och ro. Med det sagt brukar killarna ha kostym och tjejerna ha vita studentklänningar.

Att tänka på inför er frukost på studenten

 • Se till att alla i klassen har det trevligt: Det viktigaste är att alla har det trevligt under er frukost. Se till att alla är med och bestämmer vad som ska finnas på frukosten och vilka aktiviteter ni ska göra.
 • Ta det lugnt och njut av dagen: Studentdagen är en speciell dag som ska firas ordentligt. Ta det lugnt och njut av dagen med dina klasskompisar.

Champagnefrukost är ett perfekt sätt att fira er studentdag på ett lyxigt och festligt sätt. Med lite planering och förberedelser kan ni skapa ett otroligt minne tillsammans med klassen.

Detta inlägg publicerades våren 2024.