Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

 • Alltid kostnadsfritt
 • Inga förpliktelser
 • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Dansläger för barn & ungdomar – 2024

Dansläger är perfekt för dig som drömmer om att bli en dansstjärna! Eller om du vill ha kul och lära dig nya moves till dansgolvet. Oavsett vad så finns det iallafall ett dansläger som kommer att passa dig perfekt!

Sommaren är den perfekta tiden att släppa loss och finslipa sina danssteg på ett dansläger. Sverige har en rad olika alternativ på läger inom dans, oavsett om du gillar hiphop, streetdance, jazz, balett eller något helt annat.

Hitta rätt dansläger 2024

Det kan vara svårt att veta vad man ska kolla efter när man ska boka ett dansläger. Det är just därför vi har gjort en övergripande checklista som kan vara bra att stämma av emot innan du beslutar dig om vilket läger du ska åka iväg på. När du letar efter ett dansläger inför sommaren är det alltså viktigt att ta hänsyn till bland annat nedanstående faktorer.

 • Dansgenre: Vilken typ av dans vill du lära dig på lägret? Det finns nämligen läger för alla smaker, allt från hiphop och streetdance till balett och jazz.
 • Ålder och nivå: Dansläger finns för barn och ungdomar i alla åldrar och i alla olika nivåer. Välj ett läger som passar din ålder och dina dansfärdigheter så du kan känna dig avslappnad. Det viktigaste är ju faktiskt att ha kul och att lära sig dansa!
 • Plats: Var vill du åka på dansläger? Det finns dansläger i hela Sverige, hela vägen från uppe i norr till nere i söder, så välj det som känns roligast och bäst för just dig.
 • Längd: Dansläger varierar ofta i antalet dagar, alltifrån någon dag till flera veckor. Välj en längd som passar ditt schema, intresse och budget.
 • Innehåll: Vissa dansläger fokuserar på teknikträning, medan andra fokuserar på koreografi och dansuppträdanden. Välj ett läger var innehåll passar just dina intressen så att du njuter ordentligt av lägret.
 • Kostnad: Dansläger kan variera mycket i pris beroende på faktorer som antalet dagar & lektioner, plats och vad som ingår (till exempel mat, sovplats med mera). Jämför priser och se till att du hittar ett läger som passar din budget.

Tips när du jämför dansläger

Kanske har du landat i två olika alternativ på dansläger som du inte riktigt kan välja mellan? Då är dessa nedanstående tips perfekta för dig om du vill jämföra dina alternativ för att komma fram till ett beslut som känns riktigt bra.

 • Fråga runt: Prata med din potentiella danslärare, dina kompisar och kompisars föräldrar som har någon personlig erfarenhet av dansläger. De kan säkerligen ge dig tips och rekommendationer och vad som kan vara bra att tänka på.
 • Läs recensioner: Läs även recensioner om dansläger online och jämför de olika alternativen, både vad gäller kundomdömen men även pris och upplägg.
 • Besök danslägrets webbplats: Se till att kolla in danslägrets webbplats och att läsa på ordentligt om deras läger, danslärare och upplägg. De flesta läger har även en Instagram som kan vara kul att spana in för att få lite mer inblick i hur det faktiskt är på lägret.
 • Kontakta danslägret: Det är alltid en god idé att kontakta lägret och ställa alla dina frågor innan du bokar något. Detta så du inte blir besviken eller känner dig stressad för att du inte har koll på läget.

Fördelar med dansläger

Att åka iväg på ett dansläger är bra ur många aspekter. Det finns många fördelar med att åka iväg på just ett dansläger och här nedan nämner vi därför några utav dem.

 • Lär dig nya danser och moves: Du som barn eller ungdom som åker iväg på ett dansinriktat läger får möjlighet att lära dig nya danser och moves av erfarna danslärare tillsammans med andra dansintresserade i din ålder. Roligare blir det inte!
 • Förbättra din teknik: Du ges även möjligheten att förbättra din dansteknik och koordination och testa på nya saker tillsammans med andra barn & ungdomar.
 • Få nya kompisar: Du får träffa andra barn och ungdomar som delar ditt intresse för dans, bara en sådan sak! När man åker iväg på läger knyter man ofta speciella band till nya personer snabbt.
 • Ha kul: Du får ha kul och njuta av en aktiv och social sommaraktivitet. Att åka iväg på läger är något du säkerligen kommer att minnas länge!
 • Öka självförtroendet: Att åka iväg på ett dansläger kan öka ditt självförtroende och ge dig en positiv känsla av gemenskap. Om du är nybörjare kanske du känner att du verkligen vill börja dansa på riktigt till höstterminen efter att du varit på sommarens läger.

Tips på dansläger 2024

Jumps & Turns: Dansinriktat läger för barn & ungdomar mellan 7-22 år i Kärna. De erbjuder många olika dansstilar på sina läger så du kan välja det som passar dig bäst! De väljer även att fokusera mer på koreografi än teknik så ni ska kunna ha så kul som möjligt och sedan avslutar ni med en show för föräldrarna.

Kühlers dansläger: I Stockholm finns Kühlers läger i sommar för barn. Det är ett dagläger i en vecka där man erbjuds att stanna lite längre en kväll för middag & filmmys!

Studieförbundet vuxenskolan: Här kan ni utveckla era danskunskaper inom jazz och streetdance om ni är mellan 7-12 år. Ni kan vara allt från nybörjare till mer erfarna och lägret varar i tre dagar. Även detta läger avslutas med en uppvisning för familj & vänner!

Dansläger i sommar

Oavsett om du är en nybörjare eller en mer erfaren dansare, finns det garanterat ett dansläger som passar just dig. Det finns läger för alla åldrar och nivåer i sommar, och läger med olika fokusområden.Vi hoppas att du nu har fått inspiration och en överblick över vad som kan vara bra att tänka på inför sommarens dansläger! Och om du vill läsa mer om andra sorters sommarläger har vi ett helt inlägg för det också. Läs på ordentligt innan ni bokar och hör med vänner och bekanta om de har några tips som kan vara bra att tänka på.

Stort lycka till och njut av danslägret och alla roligheter som det för med sig!

Detta inlägg publicerades våren 2024.