Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

 • Alltid kostnadsfritt
 • Inga förpliktelser
 • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Fem populära basketcuper för ungdomar i Sverige!

Basket är en av de mest populära sporterna i Sverige och det finns ett stort antal basketturneringar för ungdomar runt om i landet. Att delta i dessa turneringar kan vara mycket fördelaktigt för föreningar som är involverade i en ungdomssport. I detta blogginlägg kommer vi att titta på några av de främsta fördelarna med att delta i basketturneringar för ungdomar, samt vilka turneringar som anses vara de största i Sverige!

Är ert lag redo att ta er basket och laganda till nästa nivå? Då är 2024 ert år! Sverige erbjuder nämligen en rad spännande ungdomscuper i basket för olika åldrar och nivåer. Oavsett om ni vill testa era vingar och spela mot nya motståndare, finslipa era basket-skills eller bara ha kul med kompisarna, så finns en cup för er och ert basketlag. Ta en titt här nedan på våra tips på 5 populära basketcuper för att inspireras!

Populära ungdomscuper i basket i Sverige 2024

Lundaspelen

Turneringen har funnits sedan år 1978 och över 17.000 lag från 38 olika länder har deltagit i denna Lund-baserade turnering. Här bjuds de deltagande lagen på en rad fartfyllda dagar med förmånliga boende- och aktivitetserbjudanden. Turneringens slogan är ”Memories for Life”.

Hemsida: https://www.lundaspelen.com/

Spelschema: 1-5 januari 2025

Nyköping Fenix Cup

Denna turnering arrangeras av Fryshuset Basket i samarbete med Nyköping Basket. Turneringen spelas i slutet av Mars och är öppen för samtliga basketlag i åldrarna 13-16 år. Alla deltagande lag garanteras minst 4 matcher och på grund av högt tryck rekommenderas det att skicka in ansökan i tid!

Hemsida: https://nykopingfenix.cups.nu

Spelschema: 29-31 Mars 2024

Skövde Basket Cup

Detta är en mycket uppskattad basketturnering för ungdomar och har den stora Arena Skövde som sin huvudplan. Skövde Basket Cup lockar deltagare från såväl västkusten som Norge och totalt sett brukar det vara cirka 130-150 deltagande lag. Eftersom Arena Skövde ligger så pass centralt så är det nära till centrum för dryck, mat och andra aktiviteter.

Hemsida: https://basketcup.se/start

Spelschema: 29 april – 1 maj 2024

Göteborg Basketboll Festival (GBF)

Sedan år 1979 har GBF givit över 10 000 ungdomar och lagledare minnen för livet. I skrivande stund har turneringen över 700 registrerade lag inför årets turnering där det utlovas spännande kamper och stor kämparglöd. En av de tidigare lagledarna som deltagit kommenterar att det i hans mening är den roligaste cupen/festivalen i Sverige. Matcherna sänds även på Solidsport vilket är en rolig bonus för alla deltagare!

Hemsida: https://basketballfestival.se/

Spelschema: 8-12 maj 2024

Eskilstuna Basket Cup

Turneringen spelar majoriteten av matcherna på fina STIGA Sports Arena Eskilstuna. Cupen är öppen för flickor och pojkar födda 2008 till 2013 och anses vara en av de större ungdomsturneringarna i Sverige. Det hela avslutas med ett roligt disco för hela laget!

Hemsida: https://eskilstunabasketcup.se/

Spelschema: 26 april – 28 april 2024

Välj rätt basketcup för dig & ditt lag

När ni väljer basketcup för ert lag bör ni ta hänsyn till följande faktorer:

 • Ålder: Vissa basketcuper har åldersgränser, så se till så cupen ni väljer är anpassad efter er ålder.
 • Nivå: Vissa cuper är mer avancerade än andra, anmäl er till en basketcup som är riktad till er nivå.
 • Plats: Välj en cup som ligger i närheten av er eller på en plats samtliga i laget vill och kan besöka.
 • Tidpunkt: Vissa cuper spelas under sommaren, andra under vintern. Stäm av vad som passar samtliga i laget bäst innan ni anmäler er.
 • Kostnad: Jämför priser och anmälningsavgifter och se till att ni har råd. Om ni behöver hjälp att tjäna pengar till laget så hjälper vi er gärna! Börja med att beställa ett infopaket eller startpaket för att komma igång direkt.

Tips för en lyckad cupupplevelse med basketlaget

 • Träna regelbundet: Förbered er väl genom att träna basket regelbundet tillsammans innan cupen. Glöm inte att samarbetet är viktigt!
 • Sov ordentligt: Se till att ni får tillräckligt med sömn även under cupen. Det är viktigt att ni är utvilade till matcherna!
 • Ät näringsrikt: Ät bra mat för att orka spela ert bästa och hålla igång.
 • Ha kul: Kom ihåg att det absolut viktigaste är att ha kul och njuta av basketen tillsammans som ett lag!

Genom att använda dessa tips och idéer kan ni hitta den perfekta basketcupen för ert lag under 2024. Kom ihåg att förberedelser, god sömn och en positiv attityd är nyckeln till en lyckad cupupplevelse.

Varför ska man åka på basketcup?

Basketturneringar för ungdomar är en utmärkt möjlighet för föreningar att främja sammanhållningen och skapa en starkare gemenskap bland sina medlemmar. Detta beror på att basketcuper ger deltagarna en chans att samarbeta och lära känna varandra på ett mer personligt plan vilket kan öka deras engagemang och lojalitet mot basketföreningen. En annan stor fördel med att delta i basketturneringar är att det kan förbättra basketspelarnas färdigheter. Genom att spela mot andra basketlag och träna inför turneringarna kan spelarna utvecklas, samt förbättra sin teknik och taktik. Detta kan också ge dem möjligheten att prova på olika positioner och spelformer, vilket kan hjälpa dem att hitta sin plats och roll i laget.

Utöver att spelarnas färdigheter förbättras kan deltagande i basketturneringar också öka deras självförtroende och självkänsla. Genom att prestera väl i en basketcup kan spelarna uppleva stolthet och tillfredsställelse vilket kan främja deras vilja att fortsätta träna och utvecklas som basketbollspelare. 

Få råd med populära basketcuper 

Detta var vår lista med fem populära ungdomscuper för basketlag. Vi hoppas att vi har hjälpt till med att inspirera i nästa val av er turnering. Att tjäna pengar till basketlaget inför en turnering behöver inte vara krångligt. Tulpankungen erbjuder produkter och paket för försäljning, här kan ni läsa mer om hur vi kan hjälpa er samla in pengar till nästa basketturnering.

Behöver ert basketlag hjälp med att tjäna pengar för att ha råd att åka på basketcup tillsammans i år? Då kan vi på Tulpankungen hjälpa er! Med oss blir det enkelt och roligt att tjäna pengar till laget då vi erbjuder säsongsanpassade produkter som era kunder faktiskt vill ha. Dessutom kan ni sälja produkterna digitalt genom en personlig webbshop, kombinerat med att ta upp beställningar genom fysiska säljblad. På så sätt kan ni nå ut till ännu fler kunder och samla in ännu mer pengar till laget och snart komma iväg på er efterlängtade basketcup!

Beställ ett infopaket för att få mer information om den aktuella säsongen, samt prover på försäljningsmaterialet. Eller så kan ni beställa ett startpaket för att komma igång direkt med att tjäna pengar till laget!

Tveka inte på att höra av er om ni har några frågor eller funderingar, vi finns här för att hjälpa er.  Lycka till och ha så kul på basketcupen! 

Detta blogginlägg är uppdaterat våren 2024.