Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

 • Alltid kostnadsfritt
 • Inga förpliktelser
 • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Golfläger för juniorer 2024 – Tips & information

Älskar du att spendera tid utomhus, lära dig nya saker och träffa nya vänner? Då är golfläger det perfekta sommarlovsäventyret för dig! Oavsett om du är nybörjare eller redan har spelat ett tag så finns det ett golfläger som passar dig perfekt. I detta blogginlägg dyker vi ner i allt du behöver veta om golfläger för juniorer i Sverige 2024.

Varför åka på golfläger för juniorer?

Så varför är det en bra idé att åka på golfläger för juniorer i sommar? Det finns många anledningar till detta och några av de kan du läsa om här nedan.

 • Lär dig spela golf: Först och främst är det en god idé att åka på golfläger för juniorer för att lära sig spela golf ordentligt. Där får du professionell instruktion av erfarna golftränare som lär dig allt du behöver veta om golfens grunder, från grepp och sving till regler och etikett.
 • Förbättra ditt spel: Oavsett om du är nybörjare eller redan har spelat golf ett tag så kan du förbättra din teknik genom att träna med andra juniorer och få feedback från erfarna tränare på ett golfläger för juniorer.
 • Ha kul: Golfläger för juniorer är en rolig och social aktivitet där du kan träffa nya vänner, spela spel och njuta av utomhusaktiviteter under sommarlovet.
 • Skapa minnen: Golfläger för juniorer kommer inte minst ge dig minnen för livet som du kommer att bära med dig i många år framöver.

Vilka golfläger finns det?

Det finns många olika typer av golfläger för juniorer i Sverige. Här nedan staplar vi upp olika typer så ni kan känna efter vad för typ av golfläger ni känner er sugna på.

 • Dagläger: Dessa läger varar vanligtvis en eller flera dagar och fokuserar på golfundervisning och spel. Dagläger är, precis som det låter, ett läger som är på dagtid och på kvällarna åker man hem.
 • Övernattningsläger: Dessa läger varar vanligtvis en vecka och erbjuder en mer intensiv golfupplevelse med ännu mer spel och lärande. Dessutom sover man då över på lägret och äter samtliga mål tillsammans vilket gör det till en mer helhetsupplevelse.
 • Läger med tema: Vissa läger kan ha specifika teman, till exempel tävlingsträning, korta spel eller puttning och chipping. Här har du möjlighet att rikta in dig på något specifikt som du tycker är extra kul eller som du vill bli bättre på.

Några populära golfläger för juniorer i Sverige 2024

Det finns många organisationer och klubbar som arrangerar golfläger för juniorer i Sverige. Här nedan ger vi tips på olika golfläger som ni kan läsa mer om på de länkade webbplatserna.

Danderyds golfläger

Danderyds golfklubb har ett dagläger för juniorer veckorna 25, 26, 27 och 33. Deltagarna är 9-17 år och har hcp 54 eller lägre eller är nära nivån hcp 54/grönt kort. Pris för medlemmar är 2500 kr och för icke medlemmar 3100 kr.

Golfstore sommarläger

Golfstore arrangerar golfläger för juniorer under sommarlovet. Deras läger är för barn födda 2011-2017 och här är alla, oberoende handicap, välkomna. Man delas i första hand in efter nivå och därefter efter ålder. Detta är ett halvdagsläger som hålls vecka 24 och 26 som kostar 1995 kr per vecka.

Ekholmsnäs Golf Lidingö

Ekholmsnäs Golf Lidingö håller juniorläger för barn mellan 7-16 år och de fokuserar på att ha kul. Här fokuserar man på förmiddagarna på allt från närspel till långa slag och roliga tävlingar. Här har ni även möjlighet att ta grönt kort om ni inte redan har det. Här ingår golfträning, spel, rangebollar, tävlingar, lunch och mellanmål varje dag. De håller läger vecka 25, 26, 32 och 33 och kostar 4000 kr per lägervecka.

Tips för att välja rätt golfläger

När du väljer ett golfläger för juniorer är det viktigt att tänka på följande:

 • Din ålder och golfnivå: Välj ett golfläger för juniorer som är lämpligt för din ålder och golfnivå, då kommer det bli som roligast!
 • Typ av läger: Bestäm om du vill ha ett läger där du bara är några timmar på förmiddagen eller om du vill stanna hela dagarna.
 • Plats: Välj ett golfläger för juniorer som ligger på en plats som du kan ta dig till.
 • Kostnad: Jämför priserna på olika golfläger för juniorer då det kan variera en hel del beroende på vad som ingår.
 • Aktiviteter: Välj ett läger som erbjuder de golfaktiviteter som du tycker om.
 • Rykte: Läs recensioner om olika golfläger för juniorer för att få en uppfattning om deras rykte. Hör även runt med vänner och bekanta om de har någon erfarenhet av lägret du är sugen på.

Ha så kul på ditt golfläger för juniorer

Golf är en underbar sport som kan ge dig glädje och utmaningar under hela livet. Dessutom kan du spela det med människor i alla olika åldrar och nivåer som en trevlig helgaktivitet. Om du är sugen på att prova på golf, eller om du vill förbättra ditt spel, är golfläger för juniorer det perfekta sättet att komma igång. Använd tipsen i detta blogginlägg för att hitta ett golfläger för juniorer som passar dig perfekt! Kom även ihåg att det absolut viktigaste är att du har kul och känner att du utvecklas och får ut något av lägret, både spelmässigt men även vänskapsmässigt. Stort lycka till önskar vi på Tulpankungen!

Detta inlägg publicerades våren 2024.