Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

 • Alltid kostnadsfritt
 • Inga förpliktelser
 • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Halloweenkalas 2024: Skapa en skrämmande kväll!

Att fira halloween med ett hejdundrande halloweenkalas är otroligt kul och spännande! Halloween är en tid för spökhistorier, läskiga kostymer och skrämmande gott godis. I detta blogginlägg går vi igenom allt du behöver tänka på när du planerar en perfekt halloweenfest för barn och ungdomar.

Planera ett halloweenkalas

När ni ska planera ett halloweenkalas finns det olika sätt att göra det på. Hur läskigt ni vill ha det och vad för mat och dryck ni vill bjuda på och så vidare beror först och främst på barnens ålder. Vad är rimligt att satsa på? Och hur ska ni göra för att barnen ska ha en så rolig och lagom kuslig kväll som möjligt? Läs vidare här nedan så kommer ni få bättre koll på läget!

 • Bjud in gäster: Bestäm vilka ni vill bjuda in till ert halloweenkalas och skicka ut inbjudningar i god tid. Ni kan använda kreativa inbjudningskort som du dekorerar med halloweentema. Om ni bjuder barn från klassen så se till att alla blir inbjudna och att ingen lämnas utanför.
 • Välj en plats: Halloweenfesten kan antingen hållas hemma, i en festlokal eller utomhus. Om ni har halloweenkalaset hemma, se till att ni röjer undan så barnen har gott om plats för lekar och aktiviteter.
 • Dekorera: Dekorera med spindlar, fladdermöss, karvade pumpor, spökjirlanger och andra halloweendekorationer. Ni kan använda tyg, ljus, ballonger, konstgjorda spindelnät och andra saker för att skapa en skrämmande och magisk atmosfär.
 • Planera mat och dryck: Servera läskiga och goda snacks och drycker. Ni kan till exempel baka cupcakes med svarta glasyr, göra blodröd saft eller servera mumie-korvar lindade i smördeg. Var kreativ och låt barnen hjälpa till, det är garanterat något de kommer tycka är roligt!
 • Planera lekar och aktiviteter: En halloweenfest är inte komplett utan roliga lekar och aktiviteter. Ni kan till exempel ordna en pumpakarvningstävling om barnen är tillräckligt gamla. Eller så kan ni ha en spökhistoriastävling där barnen får visa sina kreativa sidor eller leka skrämmande lekar.

Vad ska man ha på sig på ett halloweenkalas?

En stor del av halloween handlar om att klä ut sig till olika saker. En del klär ut sig till läskiga saker, så som spöken, häxor eller vampyrer. Andra föredrar att klä ut sig till djur, filmkaraktärer eller sagofigurer. Det är det som är så härligt på halloween, man kan klä ut sig till nästintill vad som helst och det krävs inte att man köper en ny kostym. Använd er av det ni har hemma och var kreativa!

 • Välj en kostym: Det viktigaste är att du har roligt och känner dig bekväm i din kostym. Du kan ta ett gammalt lakan och vara ett klassiskt spöke. Eller så kan du vara en skurk och ta ett svart band och klippa två hål för ögonen så det blir som en banditmask. Eller varför inte låna mammas något helt annat.
 • Smink: Använd smink för att skapa en skrämmande eller rolig look. Du kan använda ansiktsfärger, glitter och andra sminkprodukter.
 • Rekvisita: Använd rekvisita för att fullända din look. Du kan till exempel använda en peruk, en hatt, en mask eller en leksaksvapen.

Musik på ert halloweenkalas

 • Spela skrämmande musik: Skapa en kuslig atmosfär med skrämmande musik. Du kan hitta spellistor med halloweenmusik på Spotify eller YouTube.
 • Ha en karaokemaskin: Låt gästerna sjunga sina favoritspöken och monsterlåtar.
 • Dansa: Halloweenfesten är en perfekt tid att släppa loss och dansa hela natten!

Tips för ert halloweenkalas

 • Var kreativ: Ha kul när ni dekorerar, planerar mat och dryck och väljer lekar och aktiviteter.
 • Var förberedd: Se till att du har allt du behöver i god tid innan halloweenfesten.
 • Var flexibel: Var beredd att improvisera om något inte går som planerat.
 • Det viktigaste är att ha roligt! En halloweenfest är ett tillfälle att fira med vänner och familj och skapa minnen för livet tillsammans.

Tjäna pengar till halloweenkalas

Vill ni tjäna pengar till ert halloweenkalas för att kunna ha råd med extra fina dekorationer, god mat och dryck? Inga problem, med Tulpankungens sortiment blir det enkelt! Beställ ett gratis infopaket för att få information om den aktuella säsongen, eller kom igång direkt och beställ ett startpaket. Hör av er om ni har några som helst funderingar, vi finns här för att hjälpa er!

Vi hoppas att detta blogginlägg har inspirerat er att planera en oförglömlig halloweenfest! Vi önskar er en skrämmande och magisk halloweenfest!

Detta inlägg publicerades våren 2024.