Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Klassdisco & skoldisco 2024 – Tips & inspiration

Klassdisco, skoldisco eller kalas. Kärt barn har många namn och er klass väljer vad ni vill kalla det. Oavsett är det en perfekt möjlighet att skapa gemenskap och ge eleverna en kväll de sent kommer att glömma. Men att arrangera ett lyckat skoldisco kräver planering och engagemang. I detta blogginlägg ger vi dig tips och inspiration för att skapa en oförglömlig kväll med din klass! 

Planera ert skoldisco

Det kan kännas som att det krävs mycket planering inför ett skoldisco. Därför har vi sammanställt en lista med det som är bra att tänka på när ni planerar, men även inspiration som ni kan använda er av.

Budget

Bestäm hur mycket pengar ni vill spendera och skapa en budget för t.ex. lokalhyra, dekorationer, musik och mat. Om ni behöver tjäna pengar till klassen och ert klassdisco hjälper vi er gärna, ni kan beställa hem ett gratis infopaket för den aktuella säsongen!

Lokal

Välj en lämplig lokal som rymmer alla elever och har utrymme för dans och eventuellt andra roliga aktiviteter. Kanske har någon av eleverna i klassen en källare ni kan ha skoldiscot i? Alternativt om ni kan få låna gympasalen i skolan för en kväll?

Skoldisco tema

Välj ett tema för skoldiscot som eleverna tycker om och som ni kan använda som inspiration för dekorationer och kläder. Välj ett tema som inte kräver att man köper en ny outfit utan som är enkel att klä sig efter med hjälp av det man redan har hemma. Till exempel, ”Vad man vill bli när man blir stor” eller ”Karaktärer i filmer”. Tips är att arrangera en pysselkväll innan skoldiscot så eleverna tillsammans kan skapa passande dekorationer och accessoarer!

Förutom dessa teman vi nämnde här ovan kan det även vara kul med 80-talsdisco, neonparty, maskeradbal, filmkväll, glow party eller rymdtema. Samtliga av dessa teman är enkla för eleverna att klä sig efter utan att behöva köpa nya kläder. Köp tillexempel in neonfärger och glitter till hela klassen så eleverna kan få fixa sig tillsammans!

Musik

Skapa en riktigt bra spellista med varierande musik som passar klassens ålder, smak och det valda temat. Anlita en DJ, kanske ett storasyskon till någon i klassen, eller spela musiken från en dator beroende på er budget. Däremot är högtalare ändå en viktig faktor på ett skoldisco, fråga om ni får låna en högtalare från skolan eller hör runt i klassen om någon har en bra hemma. Spela populära hits, dansmusik, klassiker, ballader och TikTok-låtar! Inkludera eleverna i skapandet av spellistan så det med säkerhet faller dem i smaken.

Dekorationer

Dekorationer är viktigt och skapar själva atmosfären på skoldiscot. Använd er av ballonger, girlanger, discokulor och ljuseffekter för att skapa den där festliga känslan. Hjälps även åt och hör runt vad alla elever har hemma. Kom ihåg att det inte behöver köpas massa nytt för att bli ett bra skoldisco, huvudsaken är att man skapar en disco-känsla. Någon kanske har en discokula liggandes i källaren? Eller någon blinkande lampa? Släck ner i lokalen och häng upp lampor i varierande färger.

Matcha dekorationerna till temat. Använd er som sagt av tyg, ballonger, girlanger, discokulor, ljuseffekter och posters. Att pyssla tillsammans inför klassdiscot för att skapa de perfekta dekorationerna är som sagt något som kan vara väldigt uppskattat!

Mat och dryck

Bjud på enklare mat och dryck som chips, popcorn, godis och läsk. Beroende på vilka tider skoldiscot är tänkt att äga rum kan ni även servera smörgåsar, korv med bröd eller något som är enkelt att förbereda och äta dansandes!

Annan mat som är enkelt att äta ståendes är andra typer av snacks, cupcakes, läsk & saft. Det kan även vara kul att ha en popcornmaskin då det brukar vara uppskattat på discon! Ni kan även dela upp eleverna i olika lag, ett dekorationslag, ett snackslag och ett musiklag. Då kan de som ansvarar över dekorationer pyssla ihop det tillsammans och de som ansvarar över snacks kan ses och baka innan. Detta kan främja sammanhållningen ytterligare.

Aktiviteter

Förutom dans kan ni ordna tävlingar, lekar eller andra aktiviteter för att underhålla eleverna. Förslagsvis dansstopp, hela havet stormar eller musikquiz! Danstävlingar, karaoke, fotoautomat, limbo och charader är andra aktiviteter som brukar gå hem på skoldiscon!

Inspiration för ett kul klassdisco

Utöver ovan nämnda idéer är det bra att inkludera alla elever i planeringen av discot. Det är ju för eleverna som kvällen arrangeras. Se till att alla är inbjudna och gör roliga och festliga inbjudningskort. Det är särskilt kul om inbjudningskorten speglar temat på något sätt. Beroende på budget kan det även vara kul att lägga i som en inträdesbiljett i inbjudningen, så som neon sticks, även kallat självlysande armband. Detta lämpar sig såklart bäst om ni har valt ett neontema men annars finns det massor av liknande idéer man kan göra. Låt fantasin flöda och använd era kreativa sidor!

Tjäna pengar till skoldiscot

Genom att använda dessa tips och idéer kan du skapa ett skoldisco som eleverna kommer att prata om länge. Kom ihåg att involvera samtliga elever i planeringen och att skapa en trygg och trevlig atmosfär. Behöver ni tjäna pengar till klassen för att kunna ha råd med ett skoldisco? Vi på Tulpankungen hjälper gärna till!

Lycka till och ha en fantastisk kväll på ert disco!

Detta inlägg publicerades våren 2024.