Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Klassdisco & skoldisco 2024 – Tips & inspiration

Klassdisco, skoldisco, kalas eller vad er klass vill kalla det är en perfekt möjlighet att skapa gemenskap och ge eleverna en kväll de sent kommer att glömma. Men att arrangera ett lyckat skoldisco kräver planering och engagemang. I detta blogginlägg ger vi dig tips och inspiration för att skapa en oförglömlig kväll med din klass! 

Planering för ert skoldisco

1. Budget: Bestäm hur mycket pengar ni vill spendera och skapa en budget för t.ex. lokalhyra, dekorationer, musik och mat. Om ni behöver tjäna pengar till klassen och ert klassdisco hjälper vi er gärna, ni kan beställa hem ett gratis infopaket för den aktuella säsongen!

2. Lokal: Välj en lämplig lokal som rymmer alla elever och har utrymme för dans och eventuellt andra roliga aktiviteter. Kanske har någon av eleverna i klassen en källare ni kan ha skoldiscot i? Alternativt om ni kan få låna gympasalen i skolan för en kväll?

3. Tema: Välj ett tema som eleverna tycker om och som ni kan använda som inspiration för dekorationer och kläder. Välj ett tema som inte kräver att man köper en ny outfit utan som är enkel att klä sig efter med hjälp av det man redan har hemma. Till exempel, ”Vad man vill bli när man blir stor” eller ”Karaktärer i filmer”. Tips är att arrangera en pysselkväll innan skoldiscot så eleverna tillsammans kan skapa passande dekorationer och accessoarer!

4. Musik: Skapa en riktigt bra spellista med varierande musik som passar elevernas ålder, smak och det valda temat. Anlita en DJ, kanske ett storasyskon till någon i klassen, eller spela musiken från en dator beroende på er budget. Däremot är högtalare ändå en viktig faktor på ett klassdisco, fråga om ni får låna från skolan eller hör runt i klassen om någon har en bra hemma.

5. Dekorationer: Dekorationer är viktigt och skapar själva atmosfären. Använd ballonger, girlanger, discokulor och ljuseffekter för att skapa en festlig känsla. Hjälps åt och se vad eleverna har hemma, det behöver inte köpas massa nytt för att bli ett bra skoldisco!

6. Mat och dryck: Bjud på enklare mat och dryck som chips, popcorn, godis och läsk. Beroende på vilka tider skoldiscot är tänkt att äga rum kan ni även servera smörgåsar, korv med bröd eller något som är enkelt att förbereda och äta dansandes!

7. Aktiviteter: Förutom dans kan ni ordna tävlingar, lekar eller andra aktiviteter för att underhålla eleverna. Förslagsvis dansstopp, hela havet stormar eller musikquiz!

Inspiration för ett kul klassdisco

1. Teman: Förutom det vi nämnde här ovan kan det även vara kul med 80-talsdisco, neonparty, maskeradbal, filmkväll, glow party eller rymdtema. Samtliga av dessa teman är enkla för eleverna att klä sig efter utan att behöva köpa nya kläder. Köp tillexempel in neonfärger och glitter till hela klassen så eleverna kan få fixa sig tillsammans!

2. Musik: Populära hits, dansmusik, klassiker, ballader och TikTok-låtar! Inkludera eleverna i skapandet av spellistan så det med säkerhet faller dem i smaken.

3. Dekorationer: Matcha dekorationerna till temat. Använd tyg, ballonger, girlanger, discokulor, ljuseffekter och posters. Att pyssla tillsammans inför klassdiscot för att skapa de perfekta dekorationerna är som sagt något som kan vara väldigt uppskattat!

4. Mat och dryck: Mat som är enkelt att äta ståendes, snacks, cupcakes, popcornmaskin, läsk & saft. Ni kan även dela upp eleverna i olika lag, ett dekorationslag, ett snackslag och ett musiklag. Då kan de som ansvarar över dekorationer pyssla ihop det tillsammans och de som ansvarar över snacks kan ses och baka innan. Detta kan främja sammanhållningen ytterligare.

5. Aktiviteter: Danstävlingar, karaoke, fotoautomat, limbo, charader, hela havet stormar, dansstopp eller musikquiz är aktiviteter som brukar gå hem på skoldiscon!

Genom att använda dessa tips och idéer kan du skapa ett skoldisco som eleverna kommer att prata om länge. Kom ihåg att involvera samtliga elever i planeringen och att skapa en trygg och trevlig atmosfär. Behöver ni tjäna pengar till klassen för att kunna ha råd med ett skoldisco? Vi på Tulpankungen hjälper gärna till!

Lycka till och ha en fantastisk kväll!

Detta inlägg publicerades våren 2024.