Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

 • Alltid kostnadsfritt
 • Inga förpliktelser
 • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Midsommardukning 2024 – Tips & inspiration

Midsommar är en tid för att fira ljuset, naturen och den svenska traditionen. En viktig del av firandet är den gemensamma måltiden under bar himmel. Med en vacker och inspirerande midsommardukning kan ni skapa en magisk atmosfär som gör midsommarfesten oförglömlig!

Magisk midsommardukning under bar himmel

Det fina med midsommar är att man nästan oavsett vad väljer att sitta ute under midsommarlunchen. Oavsett väder så envisas vi svenskar med att midsommar ska firas utomhus och om det behövs så får man lösa ett tält eller regnkläder. Men det hör ju faktiskt nästan lite till med någon regnskur på midsommar?

I detta blogginlägg ger vi er olika tips på hur ni lyckas med er midsommardukning beroende på vilken känsla ni vill skapa. Vi har tips på hur ni gör en vacker, en lekfull och andra sorters midsommardukningar. Så låt er inspireras av våra tips och idéer här nedan!

Vacker midsommardukning

 • Färger och mönster: Ta inspiration från naturens färger och mönster. Använd er av grönt, vitt, gult och blått för en klassisk midsommarkänsla. Du kan också använda blommiga mönster eller en rutig duk för att skapa en mysig och mer lantlig atmosfär.
 • Material: Naturmaterial som linne, bomull och sten är perfekta för en midsommardukning. Du kan också använda rustika material som trä och korgar för att ge dukningen en extra touch av tradition. Det är även fint att fylla en skottkärra med all dryck och is – även detta tillför en mer lantlig och rustik känsla.
 • Blommor: Blommor är en viktig del av midsommarfirandet. Använd färska blommor från trädgården eller köp vackra buketter från skolklasser och föreningar som sålt vårblommor med oss. Du kan dekorera bordet med penséamplar, lyxamplar och små blomsterarrangemang. Det är även väldigt fint att sätta en blomma i servettringarna för att göra det ännu mer somrigt!
 • Dekorationer: Använd traditionella midsommardekorationer som flaggor, vimplar och midsommarstänger. Du kan också använda andra dekorationer som speglar dina personliga intressen och stil för att sätta en mer unik prägel på midsommardukningen.
 • Belysning: Ljus är avgörande för att skapa en mysig atmosfär under kvällen om ni sitter kvar länge. Använd ljuslyktor, marschaller och ljusslingor för att belysa bordet och omgivningen. Förbered även så det finns filtar till alla så ni inte behöver frysa när midsommarnatten smyger sig på.

Lekfull midsommardukning

 • Penseer i olika färger: Placera små krukor med penséer i olika färger på bordet. Du kan också använda penséer för att dekorera servetter och blomsterarrangemang, detta blir så fint!
 • Jordgubbar på tallrikarna: Lägg en näve färska & söta jordgubbar på varje tallrik som en vacker och smakrik dekoration. Detta kommer garanterat uppskattas av gästerna!
 • Gör fina & kreativa placeringskort: Skriv gästernas namn på små stenar och placera ut dem vid deras platser. Detta gör det mer personligt och rustikt.
 • Dekorera med blomblad: Lägg gärna lite blomblad längst bordet för en somrig midsommardukning!

Extra tips för din midsommardukning

 • Skapa en spellista med traditionell midsommarmusik så samtliga gäster kommer i stämning – det är a och o för en lyckad midsommar.
 • Jordgubbsdrink: Servera en svalkande jordgubbsdrink som passar perfekt till den somriga midsommarmaten. Det är trevlig att välkomna gästerna med!
 • Jordgubbspaj med vaniljglass: Avsluta måltiden med den godaste jordgubbstårtan. Det är relativt enkelt, somrigt och uppskattat av alla – speciellt på midsommar!
 • Arrangera lekar och tävlingar för att underhålla gästerna under hela dagen. Vanliga lekar man brukar köra på midsommar är kubb, krocket och olika typer av 5-kamp!
 • Dansa hela natten tillsammans och njut av en otrolig midsommar!
 • Duka upp maten inomhus, då förstörs inte maten oavsett vilket väder det är på midsommar i år. Eftersom mycket av midsommarmaten består av fisk och kall mat så vill vi inte att den blir för varm i solen, och vi vill självklart inte heller att allt bröd blir blött. Detta gör det även lättare att göra midsommardukningen utomhus extra fin!
 • Gör en kransstation: Hur härligt att duka upp ett bord fullt med blommor, ståltråd och virke som ni behöver för att göra vackra midsommarkransar? Be gästerna ta med sig en bukett var så kan ni alla göra härliga midsommarkransar att använda under dagen!

Midsommar är en tid för att umgås med nära och kära och njuta av den svenska naturen. Med en vacker midsommardukning och lite kreativitet kan ni skapa en magisk och minnesvärd midsommarfest! Vi önskar er en härlig midsommar med en vacker och inspirerande midsommardukning!

Detta inlägg publicerades våren 2024.