Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

6 stora handbollscuper i Sverige!


För många ungdomar och lagledare ute i landet så är det säsongens höjdpunkt att få åka iväg med sitt lag på stora handbollscuper. Äntligen ska alla få visa upp sina färdigheter som de tränat på under året! Att få möta varierande motstånd från runt om i landet är spännande, eller varför inte prova på att möta internationellt motstånd och se hur laget står upp mot dessa? Äntligen ska alla träningspass och det hårda jobbet spegla sig i matchbilden.

 

Kanske har ni lyckats tjäna in pengar till handbollslaget för att äntligen kunna åka iväg på en stor handbollscup. Men vilka handbollscuper för ungdomar finns egentligen där ute? Och vad skiljer dem åt? Hur får man ut maximalt av upplevelsen och hur väljer du rätt cup för ditt lag? Vi ska försöka hjälpa er att göra rätt val och försöka besvara eventuella frågor som ni har inför ert val!

Stora handbollscuper i Sverige

Partille Cup

Detta är världens största turnering samt den turnering som lockar flest internationella lag. Varje år deltar 1400 olika lag från 50 olika nationer. Totalt sett spelas över 5000 matcher på 70 olika planer. Cupen har funnits sedan 1970 och under dessa år har över en halv miljon spelare deltagit i turneringen och många blir återkommande bsökare. Partille Cups vision är att skapa världens största mötesplats för ungdomar. Detta skapar gemenskap, kontakter och starkare band mellan spelare och lag från olika nationer.

Hemsida: www.partillecup.com
Spelschema: datum presenteras senast 20 juni 2023.

Åhus Beachhandboll Tournament

Denna soliga handbollsturnering spelas på stranden i Åhus och är ännu en cup som bidrar till den gemenskap som handbollsverige skapar. Under dessa tio dagar som festivalen håller på så skapar spelare och lagledare många fantastiska minnen tillsammans. Varje år deltar cirka 1400 lag och det spelas över 7000 matcher på de olika sandbanorna. Turneringen har funnits sedan år 1970 och är fylld med olika aktiviteter från morgon till kväll för att göra upplevelsen så bra som möjligt för såväl spelare som åskådare oavsett ålder.

Hemsida: www.ahusbeach.com
Spelschema: 13-22 juli 2023

Potatiscupen

Potatiscupen har funnits sedan år 1979 efter att Alingsås HK behövde locka till sig fler spelare. Till en början var det endast lokala och närliggande lag som var med och deltog i turneringen men Potatiscupens vision var att attrahera lag från hela landet. Hittills har Potatiscupen arrangerat totalt 42 turneringar vilket gett klubben, staden och arrangörerna en gedigen erfarenhet av fantastiskt värdskap. Dessutom ligger staden bra till för resande lag i och med att E20 passerar genom staden samt att tågen stannar nära Stora Torget. Inne i stan finns det ett brett utbud av caféer, restauranger samt ett äventyrsbad för alla att ha kul vid!

Hemsida: www.potatiscupen.nu
Spelschema: 21-30 april 2023

Bohus Cup

Bohus Cup är en av de stora inomhuscuperna i Handboll som spelas i Sverige. Här spelar både flickor och pojkar i åldern 9 till 16 och det finns även parahandboll. Staden Kungälv är värdar till denna cup i samarbete med sina kranskommuner. I denna turnering spelar lag från Sveriges alla hörn men det bjuds även på skandinaviskt motstånd. Här går det att njuta av bra ungdomshandboll och trevlig tävlingsanda, samtidigt som besökarna njuter av det fina som västkusten har att erbjuda. I siffror så har Bohus Cup 50 klubbar, 265 lag med 4500 spelare. Allt fler lag har valt att anmäla sig till Bohus Cup 2023 och det ska bli en spännande tillställning även i år.

Hemsida: www.bohuscup.se
Spelschema: 12-14 maj 2023

Junicupen

Sommarens höjdpunkt för många ungdomar – Junicupen. Sedan 1974 har denna turnering hållit i 47 stora handbollscuper och anser att 100% av deltagarna varit nöjda! Cupen spelas på 32 olika matchplaner med minst 250 anmälda lag. Denna klassiker utspelar sig i Uddevalla och de yngre spelarna får njuta av solen på de olika gräsplanerna som turneringen erbjuder. De äldre deltagarna i cupen spelar i Uddevallas helt nybyggda eller nyrenoverade handbollshallarna som håller hög standard och något som staden samt arrangörerna är mycket stolta över. På hemsidan nedan hittar ni mer information kring erbjudanden gällande boenden samt vilken mat som serveras under cupens dagar.

Hemsida: www.junicupen.se
Spelschema: 16-18 juni 2023

Örebrocupen

Örebrocupen är en handbollsturnering riktad mot spelare för 2007-2012 och detta är höstens stora handbollsfest. De har förlängt cupen till tre dagar på grund av att det varit så pass populärt med så många anmälda lag. Förra året fick tyvärr tio lag inte vara med på grund av att det varit en sådan succé. Denna ändring kommer att leda till att cupen kan ta emot fler lag samt ha ett luftigare spelschema för alla hungriga handbollsspelare! Denna turnering spelas senare under året, under september månad. Se till att anmäla ert lag i tid med tanke på vilket tryck det har varit under föregående cuper!

Hemsida: www.orebrohandboll.cups.nu
Spelschema: 15-17 september 2023

Behöver ni tjäna pengar till handbollslaget?

Tulpankungens idé bygger på att vi ska hjälpa Sveriges skolklasser och föreningar att kunna tjäna pengar till laget genom försäljning av högkvalitativa produkter som vi är stolta över att ha i sortimentet. Beroende på årstid så erbjuder vi blommor, saffran, delikatesser och parmesanost. Tveka inte på att höra av er vid frågor eller funderingar kring hur ni kan börja tjäna pengar inför en eventuell resa till en av dessa stora handbollscuper i Sverige 2023!

Klicka här för att läsa mer.

 

Detta inlägg publicerades våren 2023.