Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Tips till studenten

Att ta studenten är en stor milstolpe i livet. Det är en tid att fira en avslutad studietid och att man klarat av skolan, men även för att fira framtiden. Det är ofta inte bara själva studentdagen man vill fira utan snarare hela våren fram till den stora dagen. Många gymnasieskolor arrangerar olika gemensamma event och firanden, såsom 100-dagars och mösspåtagningen. Utöver det planerar även många gymnasieklasser egna studentskivor som de bjuder in vänner och familj till. 

En gemensam champagnefrukost med klassen på studentdagen är också något som är högst populärt för att tillsammans förbereda sig för utspring och firandet på skolan. Slutligen är även ens egna studentmottagning något som kan ta mycket tid att planera om man inte vet hur man ska tänka. Eftersom det är mycket som händer och mycket att tänka på delar vi med oss av våra bästa tips till studenten så ni får en så bra student som möjligt!

Tips till studenten

Studenten är som sagt en viktig dag för många och det är mycket saker som händer. Glöm inte att njuta och inte stressa upp er för mycket och ha för höga förväntningar. Självklart vill man att studentdagen blir så bra som möjligt men det ska inte gå ut över er sista tid som klass. Njut, var närvarande och planera det ni vill göra i god tid så slipper ni stressa.

Tips till 100-dagars

100-dagars, det vill säga när det är 100 dagar kvar till studenten, är en rolig sak att fira tillsammans. Sista tiden fram till studenten går väldigt fort så passa på att göra så mycket som möjligt ihop med klassen eller årskursen. Antingen kan man arrangera en middag efterföljt av fest eller en mysig picknick där ni köper med god mat och umgås. Det behöver inte vara något komplicerat men det är kul att uppmärksamma dagen och fira att nedräkningen har börjat på riktigt!

Tips till studentskivan

Att arrangera en studentskiva tillsammans är väldigt kul och ett bra sätt att samla kompisar från andra skolor och klasser, men kanske även familj. Det kan dock vara lite svårt att planera om man inte vet hur man ska lägga upp det och vart man ska börja.

  • Börja kolla lokaler i god tid! Det brukar nämligen vara högt tryck på bokningen och många som vill ha ungefär samma datum. Diskutera även hur många varje elev får bjuda och se till att lokalen rymmer så många gäster som ni planerar för. Hör även med ägaren vad som gäller angående musikanläggning, mat och så vidare.
  • När ni bestämt lokal och bokat datum bör ni komma fram till vilket upplägg ni vill ha på studentskivan. Ska det serveras middag? Ska vänner och familj vara med på middagen? Ofta brukar klassen äta middag tillsammans innan själva festen då vännerna kommer och en del brukar bjuda föräldrar på middagen.
  • Diskutera om ni vill ha något tema på er studentskiva! Exempelvis om ni vill ha rymdtema, olika yrken eller något helt annat. Då är det kul att pynta lokalen utefter temat och sen självklart att samtliga gäster klär sig därefter.
  • Räkna vad allt kommer att kosta så ni vet vad ni behöver ta betalt av gästerna. Behöver ni tjäna pengar för att inte ta så mycket betalt för biljetterna så hjälper vi er gärna! Läs mer om att tjäna pengar till studenten HÄR.
  • Skapa ett event och bjud in till er studentskiva i tid så alla era vänner kan komma och fira er student!

Tips till champagnefrukosten

En champagnefrukost är ett trevligt sätt att ladda upp för utspringet på tillsammans med klassen! Det enklaste är om ni kan vara hemma hos någon i klassen och om samtliga kan hjälpas åt att ta med olika saker till frukosten. Till exempel att någon tar med bröd, någon annan pålägg och så vidare. På så sätt blir det inte så stressigt och ni kan fokusera på att ha en trevlig stund tillsammans och bli ordentligt taggade inför den stora dagen!

Tips till studentmottagningen

En studentmottagning brukar man bjuda in till på eftermiddagen efter utspringet och eventuellt studentflak. Se till att skicka ut inbjudningar till din studentmottagning i god tid då många ofta har flera studentmottagningar att gå till på samma dag. Detta gör att gästerna ges möjligheten att planera så de hinner förbi samtliga mottagningar de blivit inbjudna till. Du kan både bjuda in genom att skicka ett fysiskt kort eller skapa ett event på Facebook till exempel. Det är även fint att skicka ett tackkort i efterhand till de gäster som kom förbi din mottagning.

På en studentmottagning bjuder man ofta på lite plockmat då många gäster springer mellan olika mottagningar och kan behöva lite energipåfyllning. Antingen kan ni laga maten själva eller catera från en restaurang i närheten. Exempel på enkel mat att bjuda på är pastasallad, kalla snittar och annat som går att förbereda innan!

Några enkla tips till studenten och din mottagning!

1. Gör en spellista som kan spelas i bakgrunden på din studentmottagning.

2. Dekorera med fina blommor och ballonger eller ställ din studentskylt utanför så gästerna som kommer på din studentmottagning tydligt ser att de kommit rätt.

3. Kontrollera så det finns glas till alla gäster som kommer till din studentmottagning.

4. Se till att det finns plats för alla gäster som kommer på din studentmottagning att hänga av sig någonstans.

5. Gör olika alternativ på mat till studentmottaningen så det finns något för alla, till exempel vegetariska alternativ.

6. Om ni planerar att ha studentmottagningen utomhus är en god idé att hyra ett partytält eller liknande ifall regnet skulle komma.

Vi hoppas att ni med dessa tips till studenten känner att ni har bra koll och känner er ordentligt taggade inför allt som studenten för med sig!

Detta inlägg publicerades våren 2024.