Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Skapa en fantastisk vertikal trädgård – 4 växter

I detta blogginlägg kommer vi att utforska en fantastisk idé för att skapa en blomstrande vertikal trädgård, ett lodrätt växtlandskap. Vi kommer att fokusera på att använda några underbara blommor, nämligen tulpaner, amaryllis, jordgubbsamplar och hyacinter, för att ge din trädgård eller ditt utrymme en färgstark och unik touch.

Att skapa en vertikal trädgård är inte bara ett utmärkt sätt att maximera användningen av begränsat utrymme, utan det ger också en imponerande dimension till exempelvis din fasad. Så låt oss inspirera er och upptäcka hur ni kan använda dessa blommor för att skapa en fantastisk vertikal trädgård.

Blommor för en vertikal trädgård

Tulpaner – En färgglad vertikal trädgård

Tulpaner är kända för sina livliga färger och vackra former. Genom att använda vertikala planteringslådor eller hängande krukor kan du skapa en imponerande tulpanvägg. Välj tulpaner i olika färger och blomningstider för att säkerställa att din trädgård är fylld av färg under en längre tid. Ge tulpanerna tillräckligt med sol och vatten för att de ska trivas och blomstra i sin fulla prakt.

Amaryllis – Storslagen elegant vertikal trädgård

Amaryllis är kända för sina stora och eleganta blommor som kan skapa en dramatisk effekt i din vertikala trädgård. Plantera amaryllis i stora vertikala krukor eller använd växtväggar för att skapa en imponerande utställning. Se till att ge amaryllisarna en stabil grund för att stödja deras stora blommor när de blommar. Ge dem också tillräckligt med ljus och vatten för att de ska trivas och blomstra på bästa sätt.

Jordgubbsamplar – För en smakfull vertikal trädgård

Jordgubbar är inte bara läckra, de kan också vara en fantastisk tillägg till en vertikal trädgård. Jordgubbsamplar är perfekta för att odla jordgubbar i små utrymmen. De kan hängas på väggar eller staket och ger dig färska och saftiga jordgubbar inom räckhåll. Se till att ge jordgubbsamplarna tillräckligt med sol, vatten och näring för att de ska producera rikligt med söta jordgubbar

Hyacinter – Doftande vertikal trädgård

Hyacinter är kända för sin bedövande doft och vackra blommor. Använd vertikala trädgårdsstrukturer eller hängande korgar för att plantera hyacinter och skapa en förtrollande trädgård. Var noga med att placera hyacinterna nära sittplatser eller gångvägar så att du kan njuta av deras underbara doft när de blommar. Ge dem tillräckligt med sol och vatten för att de ska trivas och sprida sin förtrollande doft.

Tips & tricks för din vertikala trädgård

  1. Välj rätt växtstrukturer i din vertikala trädgård. Beroende på blommans behov och din vision av hur det ska se ut kan du välja vertikala planteringslådor, växtväggar eller hängande korgar. Se till att strukturen är stabil och att blommorna har stöd när de växer och blommar!
  2. Anpassa ljus- och vattenbehoven för de blommorna du väljer. Var noga med att kontrollera blommornas specifika ljus- och vattenbehov och placera dem därefter. Vissa blommor kan behöva mer sol än andra, medan en del kanske trivs bättre i skuggan. Vattna blommorna regelbundet men se till att de inte blir övervattnade.
  3. Skapa en varierad hängande trädgård. För att skapa en vacker vertikal trädgård är ett bra tips att variera blomsorter, färger och texturer. Blanda tulpaner, amaryllis, jordgubbsamplar och hyacinter för att skapa en levande och varierad vertikal trädgård utefter dina egna preferenser! Var kreativ och skapa något unikt som du kan njuta av och få din begränsade yta att lyftas till en ny nivå.

Hoppas att vi har kunnat hjälpa till med inspiration för ert nästa projekt och er vertikala trädgård!

Detta inlägg publicerades våren 2024.