Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

5 Djurparker för en lyckad klassresa!

Sverige har många fantastiska djurparker att besöka, var och en med sin egen charm och unika upplevelse. Nedan är en lista över de 5 djurparker som vi anser är extra värda att besöka i Sverige, med en beskrivning om vad de erbjuder för unika upplevelser! Nu när ni kanske valt att tjäna in pengar till skolklassen inför en eventuell klassresa så vill vi hjälpa till och underlätta för er när ska bestämma er för destination. Hoppas att ni finner inspiration till ert nästa val av klassresa med hjälp av detta inlägg.

Något som är viktigt att tänka på är att vissa tycker att det kan vara obekvämt att befinna sig på en djurpark. Det ni kan göra då är att gå in på hemsidan under beskrivningen för att läsa mer om hur djurparkerna aktivt arbetar med så kallade bevaringsprojekt samt om det har djurshower eller inte. Det kan vara klokt att gå igenom detta med klassen först så att alla känner att de vill vara delaktiga i en av dessa fantastiska utflykter!

Kolmården Djurpark

Kolmården Djurpark är ett utmärkt val för en klassresa eftersom det är en av Europas största djurparker. Eleverna kan se på den stora delfinshowen och uppleva Safari där de kan se afrikanska djur som lejon, giraffer och zebror. Det är en spännande resa genom parkens afrikanska områden och en oförglömlig upplevelse för eleverna. Det finns även möjligheter att prova på någon av Kolmårdens åkattraktioner, bland annat berg -och dalbanor. En annan populär del av upplevelsen är Bamses värld, där man kan prova på att åka skalmans luftballonger, testa bamses flygande matta eller varför inte känna snurret i en av dunderhonungsburkarna.

Hemsida: www.kolmarden.com

Skansen

Skansen Djurpark i Stockholm är också en utmärkt plats att besöka under en klassresa. Eleverna kan lära sig om de olika svenska djurarterna som björnar, vargar och rovfåglar, och uppleva den historiska atmosfären av en av världens äldsta öppna luften museer. Lodjuren är en av Skansens mest populära attraktioner och eleverna kommer att ha möjlighet att se dessa vackra djur i en naturlig miljö. Här finns även möjlighet att besöka Skansen-akvariet som har allt från krokodiler, papegojor och apor.

Hemsida: www.skansen.se

Nordens Ark

Nordens Ark, beläget vid havet vid Bohuskusten, är en annan populär djurpark för en klassresa. Eleverna kan se vargar, björnar, järv, vildkatter och älgar, och lära sig om parkens program för att återinföra utrotningshotade djur i naturen. Nordens Ark är ett bra exempel på hur man kan främja bevarandet av nordiska djurarter. De är stolta över att de bedriver så många olika projekt för att göra det bästa för naturens framtid och dess ekosystem.

Hemsida: www.nordensark.se

Borås Djurpark

Borås Djurpark är en annan utmärkt djurpark att besöka under en klassresa. Eleverna kan se elefanter, apor, zebror, kameler och pingviner, och lära sig om djurens livsmiljöer och beteenden. Djurparken har också en interaktiv zoo-skola där eleverna kan lära sig om djur och deras livsmiljöer, och djurparken erbjuder regelbundet olika evenemang och aktiviteter för elever i alla åldrar.

Sammanfattningsvis finns det många fantastiska djurparker att besöka i Sverige, var och en med sin egen charm och unika upplevelse. Kolmården Djurpark, Skansen Djurpark, Nordens Arknoch Borås Djurpark är alla utmärkta val för en dag med spännande och minnesvärda djurupplevelser.

Hemsida: www.borasdjurpark.se

Parken Zoo

Allt i samma biljett – här kan eleverna uppleva exotiska djur, bada i utomhusbadet och åka karuseller. Här kan ni träffa djur från världen över som ingår i projekt för att bevara arterna. Parken Zoo bedriver i samarbete med andra djurparker runt om i världen bevaringsprojekt för att på bästa sätt ta hand om det utrotningshotade djurarterna som finns. Utöver detta fina arbete så erbjuder de även besökarna nöjesparker, lekland och scener. Många attraktioner är anpassade för yngre besökare och det passar att besöka Parken Zoo året om då det jobbar säsongsbaserat under vår, sommar, höst, Halloween och jul. När ni behöver en paus från solen så kan ni svalka er i Parkenbadet!

Hemsida: https://www.parkenzoo.se/

Övriga tips på utflykter

Förutom djurparker kan en klassresa till Sverige också innefatta besök på kulturella och historiska platser, såsom kungliga slott, museer och gamla städer. Till exempel kan eleverna besöka Gamla stan i Stockholm, en av Europas bäst bevarade medeltida städer, eller besöka Vasamuseet för att se det imponerande 1600-talskrigsskeppet Vasa.

En annan populär destination är Göteborg, som har ett brett utbud av kulturella och underhållande aktiviteter.

Eleverna kan besöka Universeum, en interaktiv vetenskapscenter, och Liseberg, en av Europas största nöjesparker. Utöver detta, kan eleverna också besöka vackra naturområden som Sveriges stora skogar och sjöar. Till exempel kan en båttur på Vänern, Sveriges största sjö, vara en minnesvärd upplevelse för eleverna. Läs mer om detta i vårt inlägg om 10 tips på resmål för en rolig klassresa!

Behöver ni tjäna pengar till klasskassan för att åka iväg på utflykt?

Vi på Tulpankungen tycker att det ska gå snabbt och vara enkelt att komma igång med försäljning för en skolklass. På vår hemsida kan du läsa mer om våra info- och startpaket. Beroende på säsong erbjuder vi olika typer av högkvalitativa produkter som vi är stolta över. Tveka inte över att kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar kring upplägget, i annat fall kan ni läsa mer under länken nedanför.

Klicka här för att läsa mer.

 

Detta inlägg publicerades våren 2023.