Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

15 tips på resmål för en rolig klassresa!

Behöver ni tips för er klassresa? Att åka på klassresa är något som ni kommer minnas länge. Kanske ser ni fram emot det med skräckblandad förtjusning? En klassresa är inte bara en rolig och spännande upplevelse – det kan också ha många fördelar för elevernas utbildning och personliga utveckling. Under en klassresa har eleverna chansen att lära sig utanför klassrummet, uppleva nya platser och kulturer, samt stärka banden till sina klasskamrater. 

Men hur är det att faktiskt åka på en klassresa? För många elever kan det vara den första gången de är ifrån sina föräldrar under en längre period, vilket kan kännas både spännande och läskigt. Men med rätt förberedelser och planering blir en klassresa en oförglömlig upplevelse för alla inblandade. Så nu när ni har sparat eller valt att tjäna pengar till klassen ska ni äntligen välja rätt destination att åka till tillsammans.

Planera för en lyckad klassresa

För att göra en klassresa till en lyckad upplevelse är det viktigt med god planering. Att planera en klassresa kan vara både spännande och utmanande, särskilt när man försöker hitta en destination som passar för hela klassen och som erbjuder något för alla. Lärarna bör därför vara delaktiga i beslutet om destination och se till att valet faller på något som erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter. Vidare är det också viktigt att eleverna är informerade om vad som förväntas av dem under resan, både vad gäller beteende och regler, men också att de har tillräckligt med information om destinationen och dess kultur. Men oroa er inte – vi är här för att hjälpa er!

Här nedan presenterar vi femton förslag på destinationer i Sverige för en rolig och minnesvärd klassresa. Med allt från spännande nöjesparker och vackra nationalparker, till charmiga städer och historiska platser, hoppas vi på att kunna förse er klass med inspiration inför val av nästa destination.

Liseberg, Göteborg

Åk på klassresa till den största nöjesparken i Skandinavien för en dag fylld med åkattraktioner och underhållning för alla åldrar. Parken har funnits sedan år 1923 och fokuset ligger på tre säsonger – sommar, Halloween och jul. Liseberg erbjuder oförglömliga åkturer men även en stor musikfest på sommaren. Besök kaninlandet, upplev en åkupplevelse i trä eller varför inte testa på G-krafter i upp till 100 km/h? Ta reda på mer HÄR!

Vasa Museum, Stockholm

Upplev en av de mest kända fartygsförlisningarna i historien, tillsammans med klassen, på Vasa Museum. Här kan ni se det välbevarade skeppet Vasa. När skeppet sjönk år 1628 var det en tragisk händelse, men nu flera hundra år senare så är skeppet en populär sevärdhet för både lokala besökare men även internationella turister. Detta är väl värt ett besök för eleverna då det är både spännande och bra för allmänbildningen.

Visby, Gotland

Vad passar bättre för en klassresa än en charmig medeltida stad som bjuder på vackra omgivningar och en unik kulturhistoria? Här kan klassen besöka olika museum och ruiner för att lära er mer om Sveriges historia! Eller varför inte ta en harmonisk strandpromenad i solnedgången? Det finns även två djurparker på Gotland, Gotlands Djurpark och B&M Gård, där ni kan bekanta er med svenska och exotiska djur. Visste ni att det finns fler lamm än människor på Gotland?

Kolmården Djurpark, Norrköping

Gör en djupdykning på klassresan i den svenska djurvärlden och se exotiska djur från hela världen på nära håll. Här kan ni se fler än 60 olika djurarter. Djurparken erbjuder även åkattraktioner samt magiska och lärorika föreställningar vilket passar perfekt för en klassresa. De yngre besökarna kan även hänga i Bamses värld där de får träffa Bamse och hans vänner. HÄR kan ni läsa mer!

High Chaparral, Gnosjö

Res tillbaka i tiden med klassen till vilda västern på High Chaparral, en nöjespark med cowboytema och en mängd olika attraktioner. Här går det att stöta på en mängd olika karaktärer som huserar i parken från och med den 18 maj. Legenden Zorro, Billy the Kid och en rad olika Cowboys hänger i parken redo att göra er klassresa oförglömlig.

Abisko Nationalpark, Kiruna

Utforska en av Sveriges mest ikoniska nationalparker med vandringar, skidåkning och chanser till att se det magiska norrskenet. Under sommaren finns det möjlighet till ljus dygnet runt och en fantastisk midnattsol. Här kan klassen även få delta på norrskensturer med fjällfotografering. När det finns ett snötäcke så går det dessutom att boka hundspann för eleverna.

Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby

Låt fantasin ta över på Astrid Lindgrens Värld, en nöjespark baserad på författarens kända berättelser. Här finns en massa välkända karaktärer från böckerna, exempelvis Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Karlsson på taket! När ni promenerar genom parken kommer minnena från berättelserna att komma tillbaka. I Astrid Lindgrens Värld finns även Sveriges största utomhusteater där det under alla dagar under sommarsäsongen spelas cirka 36 föreställningar! Här finns hela klassens favoritkaraktärer och ni kan ta del av musik och sång som hörs från de olika scenerna hela dagen! Ta en titt HÄR!

Skara Sommarland, Skara

Ta en paus från skolan och besök Skara Sommarland, en nöjespark fylld med vattenrutschkanor och spännande attraktioner. Detta är Skandinaviens största vattenpark med över fyra miljoner liter vatten! Här kan ni plaska runt med klassen i lagunen, kasta er ut i Waka Waka eller prova på att falla fritt i en 21 meter lång vattenrutshkana! Tivolit bjuder på fartfyllda attraktioner där ni bland annat kan uppleva årets stora nyhet som heter Snake.

Icehotel, Jukkasjärvi

Detta berömda hotell gjort av is och snö görs om varje år! Här kan ni bo i en igloo på vintern eller en lyxig svit på sommaren. Detta är ett mycket häftigt alternativ till klassresa som ligger längst upp i norra Lappland. Här känns det som att man besöker en helt ny värld! Här går det att uppleva Norrsken och beroende på årstid så erbjuder Icehotel en mängd olika spännande aktiviteter som sent kommer att glömmas. Boka HÄR!

Öland, Kalmar

Besök den vackra ön Öland med sina kritvita stränder, imponerande slott och den berömda bron till fastlandet. Strax utanför Kalmar så hittar ni även ”A World of Dinosaurs” vilket är Europas största dinosauriemuseum. Ni kan besöka Kalmar slott, vilket är en symbol för både Sveriges och Kalmars historia, som lockar besökare världen över. Under sommaren arrangerar Kalmar en festival kring Sandkonst där konstnärer världen över samlas och deltar. Helt klart ett spännande alternativ för en lyckad klassresa!

Gamla Stan, Stockholm

Stockholms historiska centrum, en ö som utgörs av smala gränder och kullersten. Att strosa runt bland husen här, som är byggda under 1400-, 1600 och 1700-talet, passar perfekt för en klassresa. Det finns mycket att se i Gamla stan, däribland Stortorget, Kungliga slottet och den gamla Storkyrkan. Att få besöka dessa platser är bra för lärandet och kan skapa ett större intresse hos eleverna än vad en bok hade gjort. För att göra klassresan ännu mer spännande kan man även boka spökvandringar här, vilket är både lärorikt och kusligt.

Boda Borg

En perfekt utflykt för klassresan! Här får klassen uppleva helt nya världar där allt är möjligt, så kallade ”Questar”.  Det är både möjligt att tävla i team, mot sig själv eller mot andra grupper. Det finns olika ansträngningsnivåer och något som passar alla. I och med att eleverna lär sig samarbeta, lyssna på varandra och kommunicera är det en perfekt destination för en klassresa! Dessutom finns deras anläggningar på sju olika ställen runt om i Sverige. Ni kan läsa mer på deras hemsida HÄR!

Fångarna på Kastellet, Vaxholm

Här får klassen prova på riktiga utmaningar och tävla i lag. Aktiviteterna är anpassade efter elevernas åldrar och det är öppet året om. Äventyret utspelar sig längs borgmurarna, i trappor och på Kastellets vind där eleverna får leta rätt på utmaningarna med hjälp av en karta. Utmaningarna kan innebära gåtor, problemlösning och fysiska aktiviteter där kreativiteten är viktig. Kom ihåg att nyckeln till framgång är gott samarbete! Ni kan läsa mer om det HÄR

Kokpunkten, Västerås

Besök Sveriges första actionbad med hela åtta våningar fyllda av pulshöjande attraktioner! Här kan eleverna dyka med VR-glasögon, forsa i totalt mörker, kastas runt av vattenkraften i turbinen eller åka genom Kokpunkten i en 140 meter lång rutschkana. Detta och mycket mer hittar ni på er klassresa till Kokpunkten i Västerås, boka era biljetter HÄR!

Turbo Sportzone, Uppsala

Åk på klassresa till den 4400 kvadratmeter stora tränings- och sportarenan med en trampolinpark, klättringszon, tävlingshinderbanor, stuntzon, parkourzon och mycket mer! Här kan alla i klassen hitta något som faller en i smaken. Denna arena är öppen året runt och passar perfekt för en klassresa. Det finns mycket att göra och här går det inte att bli uttråkad! Ta reda på mer HÄR!

 

 

 

Behöver ni samla in pengar för att åka på klassresa?

Det var vår lista med femton roliga destinationer i Sverige för en oförglömlig klassresa. Oavsett om ni är intresserade av äventyr, nöjesparker eller kultur, finns det något för alla i detta fantastiska land. Att samla in pengar in till klassresan behöver inte vara krångligt. Tulpankungen erbjuder populära och säsongsanpassade produkter och paket som ni kan sälja för att tjäna pengar till klassen. Använd vår uträknare som gör det enkelt för er att se vad som krävs för att uppnå det mål ni har för att komma iväg till en av dessa fantastiska destinationer i Sverige!

Klicka här för att läsa mer.

Behöver ni hjälp att planera er klassresa?

Boka er klassresa på Skolreseäventyr.se! Med 20 års erfarenhet vet dem vad en riktigt bra skolresa ska innehålla. Kolla in deras härliga skolresepakter på de vackra öarna Gotland, Öland och Åland. Eller kanske skulle något av deras äventyr till Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Gävle, Uppsala, Kalmar, Örebro eller Västerås passa perfekt för just er klass?

Vill ni uppleva skärgården rekommenderar dem Utö eller Bohuslän. De erbjuder även resor Sälen och Åre med mysig fjällmiljö och häftiga aktiviteter.

Deras mål är att det ska vara lätt för er att boka in en skolresa och få underbara livsminnen tillsammans med era klasskamrater.

Alla deras resor är utformade med spännande aktiviteter, måltider, transporter samt boende på vandrarhem eller hotell. Självklart skräddarsyr de även resor om ni har egna önskemål!

Skicka er förfrågan till info@skolreseaventyr.se eller ring dem på 0498-221694.

Detta inlägg publicerades hösten 2023.