Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Julbak med saffran: 5 tips på recept med saffran 

Julen är en tid för att umgås med familj och vänner, och vad är då bättre än att samlas kring ett bord med nybakade läckerheter? Saffran är en klassisk julkrydda som ger en härlig smak och doft till dina bakverk. Här tipsar vi därför om 5 recept på på julbak med saffran som garanterat sprider julstämning. 

Julbak med saffran – Tips

  • Först och främst, använd gärna hela saffranstrådar. Den har en mer intensiv smak än malt saffran. Vidare kan du läsa mer om hur du får ditt saffran att smaka mer och vägledning av hur mycket saffranstrådar man ska använda.
  • Tillsätt saffran i varm degvätska, eller ännu bättre i alkohol, då det får smakämnena och färgen från saffranstrådarna att framhävas mer.
  • Vad försiktigt med att använda för mycket saffran då det kan ge en bitter smak.

Julbak recept

När julen smyger sig på vill man inget hellre än att det ska lukta saffran i hemmet. Därför delar vi här med oss av våra bästa tips på julbak med saffran här.

Saffransbullar

Saffransbullar är ett måste på julbordet och ett måste att julbaka. De är saftiga, mjuka och har en härlig smak av saffran. De är även enkla att baka, även om det tar lite tid, och passar perfekt till glögg eller kaffe. Avsätt en eftermiddag och julbaka saffransbullar med vänner och familj samtidigt som ni lyssnar på julmusik! Testa att göra olika fyllningar till bullarna också, kanske med vanilj eller mandelmassa?

Saffranslängd

Saffranslängd är ett annat klassiskt julbak. Den är saftig och smakrik och passar perfekt till julkaffet om du ska bjuda många på fika. Även denna kan ni göra en god fyllning till eller lägga i lite choklad och dekorera med pärlsocker!

Saffranskaka

En saftig och god saffranskaka som passar perfekt att vispa ihop som dessert eller till fikat. Pudra över lite florsocker och servera den med lösvispad lingongrädde så är du hemma! Detta är ett väldigt tacksamt recept att julbaka då det går väldigt fort och blir supergott.

Saffransbiscottis

En knaprig och god saffransbiscotti som passar perfekt att bjuda på till glöggminglet eller knapra på till en kopp te på kvällen. Dessutom går det snabbt att julbaka och de håller länge! Experimentera gärna och ha i tranbär, russin eller choklad i degen för en extra smaksättning.

Några andra tips för ditt julbak med saffran

  • Om du vill ha en extra festlig touch kan du dekorera ditt julbak med saffransfrosting eller glasyr.
  • Tänk utanför boxen, du kan ju också tillsätta saffran till andra bakverk, till exempel pepparkakor, kladdkakor eller pajer. Byt ut huvudsmaksättningen i ditt favorit bakverk mot saffran!

Lycka till med ditt julbak med saffran!

Detta inlägg uppdaterades våren 2024.