Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Julpynta med amaryllis och hyacinter – skapa en härlig julstämning

 

Här är några tips på hur du kan julpynta med amaryllis och hyacinter

Amaryllis och hyacinter är två populära julblommor som ger en lyxig och festlig känsla. Med lite kreativitet kan du skapa vackra och unika juldekorationer med dessa blommor. Amaryllis och hyacinter är därmed perfekta för att skapa en härlig julstämning i hemmet. De finns i många olika färger så det är lätt att skapa en bukett eller kruka som passar just din inredning. Ta del av våra bästa tips på hur ni kan julpynta med amaryllis och hyacinter här nedan!

Skapa en julgrupp

En julgrupp med amaryllis och hyacinter är ett enkelt och effektfullt sätt att pynta hemmet på. Välj ut en stor kruka som du tycker om och fyll den med jord. Placera sedan amaryllislökarna och hyacintlökarna i krukan, testa runt tills du är nöjd. Välj gärna amaryllis och hyacinter i olika färger, eller håll dig till din favorit! Om du vill ge julgruppen lite extra julkänsla kan du lägga till lite mossa eller granris.

Gör en amaryllisbukett

Amaryllis är även perfekta att använda i buketter. Välj några stora, vackra amaryllisblommor och kombinera dem med andra julblommor, till exempel stjärnblommor, julstjärnor eller snödroppar. För att ge buketten en extra julkänsla kan du binda den med ett rött eller grönt band. Behöver du skötselråd för dina amaryllis så kan du läsa vårt inlägg om det.

Pryd ditt fönster med amaryllis

Amaryllis är en vacker och praktfull blomma som ger ett härligt ljus och liv i fönstret. Välj en stor amarylliskruka och placera den på din fönsterbräda, kanske under din julstjärna? Alternativt, kan man både med hyacinter och amaryllis, skära av blommorna från löken och hänga den i ett juligt sidenband i fönstret. Då vattnar du den ner i den ihåliga stjälken. Man kan även klä löken med mossa och fästa mossan med ett fint band. Vattna dock löken ordentligt först och därefter kan du spraya mossan med vatten ungefär en gång i veckan.

Sätt hyacinter i små vaser

Hyacinter är en underbar blomma som sprider en härlig doft. De är perfekta att sätta i vaser och placera på matbordet eller i fönstret. För att skapa ännu mer julkänsla kan du placera hyacinterna i vaser med julmotiv. Om du vill njuta av hela blomman och även dess lök kan du skölja av jorden från löken försiktigt och placera den i en glasvas. Se dock till att det bara är rötterna som är i kontakt med vattnet och inte själva löken.

Skapa en vacker juldukning

Dukning av julbordet är något som är kul att lägga lite extra tid på. Våga blanda amaryllis och hyacinter i olika färger för att skapa en personlig och unik juldukning. Dekorera med lite kottar, handstöpta ljus och granris. Det är även en rolig aktivitet för hela familjen att göra tillsammans. Slå ihop era kreativa huvuden och skapa en vacker juldukning!

 

Detta inlägg publicerades hösten 2023.