Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

 • Alltid kostnadsfritt
 • Inga förpliktelser
 • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Present till lärare 2024

Att ge en present till sin lärare är ett fint sätt att visa hur mycket man bryr sig och hur tacksam man är för allt de har gjort. Men vad ska man egentligen ge sin lärare i present? I detta blogginlägg tipsar vi om både personliga och praktiska saker som ni kan ge som presenter till lärare.

Sommarlovet närmar sig och studenten står för dörren. Det är en tid att fira allt hårt arbete och de framgångar man har uppnått under året. Men det är också en tid för att visa sin uppskattning för de personer som har stöttat och inspirerat en under vägen – inte minst lärarna.

Varför ge present till lärare?

Det finns många goda skäl att ge en present till lärare, inte minst för att det får denne att känna sig speciell. Dessutom, med tanke på allt er lärare gjort för er, är det en otroligt fin och oftast högst uppskattad gest som er klass kan göra tillsammans. Se nedanstående punkter för att förstå varför man bör ge något i present till lärare.

 • För att visa er uppskattning: Lärarna lägger ner otaliga timmar på att planera lektioner, rätta prov och ge feedback till sina elever. En present är ett sätt att visa att ni ser och uppskattar deras hårda arbete.
 • För att tacka dem för allt de har gjort: Lärarna har en stor inverkan på sina elevers liv. De kan inspirera, motivera och hjälpa eleverna att nå sin fulla potential. En present är ett sätt att tacka dem för allt de har gjort för er.
 • För att skapa ett bestående minne: En present kan vara ett minne som ni och era lärare kommer att ha för alltid.

Vad ska man ge för present till lärare?

Ja, vad ska man ge för present till lärare? Det finns ingen universell present som passar alla lärare. Det bästa är att välja en present som är personlig och som visar att ni har tänkt på er lärare som individ. Men för att ge er lite vägledning och inspiration så ger vi några tips på present till lärare här nedan.

Personlig present till lärare

 • En hemgjord present: En hemgjord present visar att ni har lagt ner tid och tanke på er present. Det kan vara en tavla som ni i klassen har målat tillsammans eller varför inte skriva en personlig dikt eller låt tillsammans som ni kan ge som present till er lärare? En present till lärare behöver inte kosta pengar, det är minst lika fint om ni visar att ni har lagt ner tid och tankekraft på den.
 • En bok av lärarens favoritförfattare: Om du vet vilken typ av böcker din lärare gillar kan du ge dem en nyutgåva av en favoritbok eller en bok av en författare de inte har läst än.
 • En presentkorg med lärarens favoritsnacks: Fyll en korg med lärarens favoritsnacks, te, kaffe eller choklad.
 • En praktisk gåva: En present som kan användas i arbetet, till exempel en ny pennhållare, en fin anteckningsbok eller en presentkorg med kontorsmaterial, kan vara ett praktiskt alternativ. Detta kanske inte är något som alla lärare är duktiga på att unna sig själva men det behövs alltid och går alltid åt. Perfekt present till lärare!
 • En upplevelse: En biljett till en teaterföreställning, en konsert eller en annan upplevelse kan vara en minnesvärd present. Detta är dock lite dyrare men eftersom ni är många i klassen kan det vara genomförbart. Dessutom kanske ni har tjänat pengar till klassen och har en slant över på klasskontot? Om så är fallet kan det vara en kul present till lärare.
 • En donation till en välgörenhetsorganisation: Om er lärare har en favoritvälgörenhetsorganisation kan ni göra en donation i deras namn och skriva ett fins kort till. Detta är perfekt att ge som present till en lärare som har allt och när ni inte ha tid att förbereda en sång eller liknande.
 • Ett presentkort: Ett presentkort till en bokhandel, en klädbutik eller en annan favoritbutik kan vara en flexibel och uppskattad present.
 • En prenumeration: En prenumeration på en tidning, en tidskrift eller en streamingtjänst kan vara en rolig och praktisk present till er lärare som kan hjälpa honom/henne att koppla av.
 • En blombukett: En vacker blombukett är alltid en fin gest och en uppskattad present till lärare.
 • En presentask med te eller kaffe: En presentask med te eller kaffe av hög kvalitet kan vara en uppskattad present för en kaffe- eller tedrickare.

Tips på present till lärare

 • Ge presenten gemensamt med klassen: Att ge present till lärare gemensamt med alla i klassen kan vara ett bra sätt att visa er uppskattning på ett gemensamt sätt. Dessutom gör det att ni kan hjälpas åt att komma på något riktigt personligt, och att det inte blir något som kostar massor av pengar.
 • Skriv ett kort: Ett kort med ett personligt meddelande kan göra presenten ännu mer speciell. Be alla i klassen att skriva en personlig hälsning till er lärare.
 • Planera presenten: Om ni vill ge en present till er lärare inför sommarlovet eller studenten, se till att ni planerat tillsammans när ni ska ge den, vem som ska fixa vad och hur det ska gå till.

Present till lärare är en fin gest

Att ge en present till sin lärare är en fin gest som kan visa er uppskattning, tacksamhet och skapa ett bestående minne. Det är också en investering i framtiden, eftersom det kan inspirera och motivera er lärare att fortsätta att göra ett fantastiskt jobb.

Vi hoppas att detta blogginlägg har inspirerat er att ge en present till lärare! Vi önskar er all lycka till med att hitta den perfekta presenten till er lärare!

Detta inlägg publicerades våren 2024.