Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Tips inför studenten – vad behöver du tänka på?


Att ta studenten är en av de mest minnesvärda händelserna i livet för många ungdomar. Det är en tid att fira avslutningen på en viktig del av livet och början på något nytt. Nu börjar ett nytt kapitel i livet med nya jobb, resor eller spännande utbildningar!

För att göra denna dag så speciell som möjligt är det viktigt att tänka på studentskiva, studentflak och mottagning. Kanske till och med en trevlig champagnefrukost hemma hos någon i klassen på studentdagen? Här får du tips inför studenten och allt därtill!

En annan viktig sak att tänka på är hur ni har valt att budgetera och spendera era pengar inför studenten. Kanske har ni redan lyckats tjäna in pengar till studenten för att slippa ta från era egna sparpengar? Givetvis finns det även andra saker som kräver pengar efter studenten och då kan det vara klokt att tänka på hur era privata pengar ska spenderas. Här får ni även tips på hur ni kan minimera kostnaderna under studenten!

Våra tips inför studenten

Ha god framförhållning

Se till att planera i god tid. Att ta studenten är en stor händelse och det krävs mycket planering för att göra det så smidigt och minnesvärt som möjligt. Boka ditt studentflak och eventuell transport i god tid för att undvika besvikelser och överraskningar. Ta in olika offerter och jämför priser, se även till att alla i klassen kan vara delaktiga i diskussionen kring priser då alla inte har samma förutsättningar. Detta kan i sin tur motivera klassen, samt säkerställa att alla kan vara med och få sin röst hörd.

 

Säkerhet och regler

Tänk på säkerheten och reglerna! Att ta studenten och åka studentflak är en stor del av firandet, men det är också viktigt att tänka på säkerheten. Det är inte kul om flaket blir avbrutet på grund av att ni inte följt reglerna som finns. Se till att leverantören ni valt för ert studentflak noggrant går igenom vilka regler och lagar som gäller vid studentflaket. Det är även viktigt att ni utser en vuxen som åker med studentflaket. Ett annat bra tips inför studenten är att planera i förväg hur du tar dig hem efter studentflaket då det inte är ovanligt att kläderna är blöta och luktar den dryck ni har hällt ut på varandra!

 

Ha en välplanerad mottagning

En välplanerad och genomtänkt mottagning kan göra stor skillnad för att din studentdag blir oförglömlig. Se till att välja en plats som passar för storleken på din fest och som är lämplig för alla åldrar. Det kan vara en bra idé att ha en plan B om vädret inte är på din sida. Se även till att skicka ut inbjudningar i god tid så att dina gäster hinner osa för att planeringen ska bli så smidig som möjligt, det är inte kul om det kommer fler eller färre gäster än väntat när planeringen med mat och dryck har utgått från antalet gäster. Ett välplanerat och genomtänkt mat- och dryckesarrangemang kan hjälpa till att göra din studentdag till en riktigt minnesvärd upplevelse.

Planera i förväg vad du ska servera och hur mycket du behöver för att undvika onödiga överraskningar. Tänk också på eventuella allergier eller dietrestriktioner hos dina gäster. I dagsläget är det inte ovanligt att några av dina gäster kan vara vegetarianer eller veganer, vilket innebär att det gäller att ha alternativ som inte innehåller kött, fisk eller ost. Det är vanligt att föräldrarna planerar mottagningen, men även då kan det vara bra att påminna om dessa tips!

 

Ha gott om underhållning på mottagningen

Ett viktigt tips inför studenten och din mottagning är att ha en grym musiklista och eventuellt annan underhållning. Se till att du har tillräckligt med musik och ljudutrustning för att hålla festen igång och att ha några spel och andra aktiviteter för att hålla gästerna underhållna. Kanske ska någon sjunga lite karaoke för att liva upp stämningen och bjuda på sig själv? På tal om detta kan det vara bra att tänka på att det är många som gärna ändrar musiken till sin egen, så se till att sätta laptopen eller mobilen som är kopplad till högtalaren på ett ställe som inte är alltför synligt!

 

Vad kostar studenten för en klass?

Räkneexempel inför studenten:
Flak för 30-40 personer kostar 16500kr. Finns tillägg med bättre högtalare.
Studentskiva – här säljer ni biljetter för att täcka delar av kostnaderna.
Studentmottagning cirka 4000kr.
Studentmössa kostar cirka 1500kr. (tips: välj ett billigare alternativ eller återanvänd!)
Eventuellt smink och övriga kostnader: 2000kr

Flera källor anser att det kostar cirka 16000 kr per elev att ta studenten men givetvis går det att skära ner på kostnaderna. Dessutom kan ni använda er av Tulpankungens upplägg för att samla in pengar till klasskassan och på så sätt minska de personliga utgifterna för studentflak och studentskivan. Läs mer om detta nedan.

Behöver ni tjäna pengar till studenten?

Tulpankungen har sedan 2001 haft långvariga samarbeten med pålitliga leverantörer av högkvalitativa produkter som hjälpt skolklasser att tjäna pengar till klassen. Vi har heltäckande garantier som säkerställer att kunder känner sig trygga och på ett riskfritt sätt kan använda sig av vår lösning. Om detta låter intressant för er skolklass så tryck på länken nedan för mer information.

Klicka här för att läsa mer.

Detta inlägg publicerades våren 2023.