Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

5 hälsofördelar med blommor i hemmet

Att ha blommor i sitt hem för inte bara med sig estetisk skönhet och doft, det har även visat sig innebära hälsofördelar. I det här blogginlägget utforskar vi fem hälsofördelar med blommor och varför det är bra att ha det i sitt hem. Vad är bättre än att ha ett estetiskt fint hem och i samma veva ta del av alla dess hälsofördelar? Låt oss upptäcka hur blommor kan förbättra ditt välbefinnande!

Hälsofördelar med blommor

Förbättrar lufkvaliteten

En av de mest kända hälsofördelarna med att ha blommor i sitt hem är dess förmåga att förbättra luftkvaliteten. Detta eftersom växter genom fotosyntes absorberar koldioxid och släpper ut syre. Vissa blommor, som till exempel fredsliljor och ormbunkar, är särskilt effektiva just när det gäller att rena luften genom att ta bort skadliga ämnen som formaldehyd och bensen. Att ha dessa blommor i hemmet kan ge upphov till en renare och friskare inomhusmiljö.

Minskar stress och ångest

Studier har visat att titta på blommor har en lugnande effekt, samt minskar stress och ångest. Färgglada blommor främjar gott humör och välmående. Att ta hand om blommor och trädgårdsarbete kan också vara terapeutiskt och bidra till att minska ens stressnivåer. Så att vara omgiven av blommor kan faktiskt vara ett enkelt sätt att skapa en avslappnad och harmonisk atmosfär i sitt hem.

Förbättrar koncentration och produktivitet

Blommor kan också hjälpa till att förbättra ens koncentration och produktivitet, särskilt när de placeras i ett arbets- eller studierum. En studie genomförd vid universitetet i Texas visade att när det fanns blommor i närheten av arbetsplatserna presterade deltagarna bättre på uppgifter som krävde koncentration och problemlösning. Detta eftersom blommor kan bidra till att skapa en mer stimulerande och inspirerande arbetsmiljö, vilket kan öka ens produktivitet och kreativitet.

Främjar sömnkvalitet

Vissa blommor har även egenskaper som kan förbättra ens sömnkvalitet. Lavendel är ett exempel på en blomma som är känd för sina lugnande egenskaper. Doften av lavendel kan hjälpa till att minska känslor som stress och ångest, vilket i sin tur kan bidra till bättre sömn. Ett tips är att ha en bukett lavendel bredvid sängen eller använda lavendelolja i en aromalampa för att skapa en lugnande atmosfär i sovrummet.

Ökar positiva känslor och lycka

Slutligen kan närvaron av blommor i hemmet faktiskt ge en ökad känsla av lycka och välbefinnande. Studier har nämligen visat att människor som har blommor i sitt hem tenderar att vara mer positiva och glada. Blommor kan fungera som en påminnelse om naturen och dess skönhet, vilket kan ge oss människor en känsla av uppskattning och glädje. Att vakna upp och se vackra blommor gör att du har större chans att vakna på rätt sida och kan därmed sätta en positiv ton för hela dagen.

Blommor är alltså mer än bara vackra dekorationer – de kan ha en positiv inverkan på både hälsa och välbefinnande. Genom att förbättra luftkvaliteten, minska stressnivån, främja koncentrationen, förbättra sömnkvaliteten och öka lyckokänslor, är blommor ett enkelt och naturligt sätt att förbättra sitt hem, sitt liv och sitt mående. Så varför inte ta med naturen in till dig och njuta av fördelarna med att ha blommor i ditt hem? Om ni är sugna på att sälja blommor till nära & kära kan ni beställa hem ett gratis infopaket, alternativt ett gratis startpaket för att komma igång direkt!

Läs vårt blogginlägg om hyacinten eller om tulpaner om ni vill veta mer om just de sorterna och få ta del av våra bästa skötselråd för dem!

 

Detta inlägg publicerades hösten 2023.