Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Lista över 7 populära fotbollscuper i Sverige!

Här listar vi några av de mest populära ungdomscuperna i fotboll som finns tillgängliga i Sverige. Vi har även sorterat dessa efter spelschema så att ni lättare kan navigera efter de datum som passar ert lag eller förening. För många fotbollsspelare och lagledare så är detta årets höjdpunkt efter en lång vinter med för lite sol och gräsplaner. Nu ska äntligen alla träningar, passningsövningar och allt taktiksnack betala av sig.

Nu när ni kanske är klara med att tjäna ihop pengar till fotbollslaget och det är dags att välja rätt fotbollscup så vill vi gärna hjälpa till på bästa sätt för att förenkla för er. Hoppas att just ert lag hittar en turnering nedan och blir inspirerade till att åka iväg på en av dessa cuper och skapa livslånga minnen!

Örebrocupen

Örebrocupen lockar 15.000 personer årligen till staden under perioden som cupen spelas. Detta är en av Sveriges äldsta cuper med runt 500 lag som deltar i turneringen. Majoriteten av matcherna spelas på de 30 planer som finns på Rostafältet i Örebro, totalt sett används cirka 70 gräsplaner runt om i staden. Turneringen tillhandahåller matcher i 5 mot 5,  7 mot 7, 9 mot 9 samt den klassiska 11 mot 11. Ett roligt stycke fakta kring denna turnering är att det i snitt blir 4.720 mål varje år!

Hemsida: www.orebrocupen.se
Spelschema 2023: 16-18 Juni

Piteå Summer Games

Denna turnering är en av de största ungdomsfotbollsturneringarna i Norrland, och hålls varje år i juli i Piteå. Turneringen är öppen för pojkar och flickor i åldrarna 8 till 19 år och har en stark lokal förankring. De nämner själva att de är stolta över sin unika invigningsparad samt att invånarna erbjuder värdskap utöver det vanliga.

Totalt sett har mer än 40 olika nationer deltagit i Piteå Summer Games genom åren och har spelat en stor roll i besöksnäringen i Piteå. Några exempel på nationer som deltagit i cupen är Armenien, Italien, Mexiko, Kina, Portugal och Chile. Samtliga matcher spelar på antingen konstgräs eller gräs. En unik sak som turneringen erbjuder är så kallade nattmatcher där lagen spelar under en midnattssol som har satt sin prägel på turneringen.

Hemsida: www.piteasummergames.se
Spelschema 2023: 30 Juni – 2 Juli

Almas Cup

Almas Cup fick sitt namn efter Lennart “Almas” Alm. När Lennart för första gången lämnade Stockholm och åkte iväg på cup med sin förening så tyckte han att upplevelsen var mycket spännande och givande för honom, både som spelare och ledare. Därför valde arrangörerna att namnge cupen efter Almas för att ge fler människor möjligheten att uppleva samma känslor som Lennart gjorde när han för första gången åkte iväg på cup. År 2022 hölls den första Almas cup i centrala Stockholm och de inbjudna åldersklasserna var flickor och pojkar födda 2008-2014. Avgifterna per lag ligger mellan 1500kr – 2200kr beroende på om laget väljer att spela 7v7, 9v9 eller 11v11.

Alla matcher spelas på konstgräs och turneringen använder sig av förbundsutbildade domare och samtliga lag som spelar 11v11 och 9v9 garanteras minst totalt 4 matcher, varav 3 är gruppspelsmatcher samt minst en slutspelsmatch. De som har valt 7v7 garanteras att få spelas minst 5 matcher.

Hemsida: https://almascup.cups.nu/
Spelschema 2023: 30 Juni – 2 Juli

Gothia Cup

Detta är en av världens största fotbollsturneringar för ungdomar, som hålls årligen i Göteborg. Denna ungdomscup i fotboll startade år 1975 och har sedan dess lockat tusentals deltagare från hela världen. Den är öppen för pojkar och flickor mellan 11 och 19 år och har ett starkt fokus på gemenskap och kulturutbyte. Varje år deltar cirka 1700 lag från över 80 länder. Under turneringen spelas cirka 4500 matcher på 110 planer runt omkring i Göteborgsregionen. Matcherna spelas på en vecka, och avslutas med finalmatcher på Gamla Ullevi, en av Göteborgs största fotbollsarenor.

Gothia Cup är mer än bara en fotbollsturnering, det är också en kulturell upplevelse för deltagarna. Turneringen inkluderar olika aktiviteter som kulturkvällar, utställningar och andra sociala evenemang för att främja internationellt samarbete och gemenskap. Det är också en viktig möjlighet för deltagarna att träffa människor från andra delar av världen, lära sig om andra kulturer och skapa nya vänskapsband.

Cupen är även känd för sitt starka fokus på fair play och socialt ansvarstagande. Turneringen är certifierad enligt ISO 20121 för hållbarhetsarbete och genomför flera initiativ för att minska miljöpåverkan och främja sociala värderingar. Detta gör turneringen till en unik möjlighet för ungdomar att inte bara utveckla sin fotbollsförmåga, utan också att lära sig om hållbarhet och socialt ansvar.

Hemsida: www.gothiacup.se
Spelschema 2023: 16-22 Juli

Eskilscupen

Denna cup spelas i Helsingborg där över 13.000 spelare i 700 lag deltar årligen för att försöka tävla om en förstaplats. Detta är en mötesplats för ungdomar och lagledare som är ute efter gemenskap, glädje och fair play. Sommaren 2023 kommer Eskilscupen att spelas den 3-8 augusti. Både tjejer och killar deltar i turneringen där det finns goda chanser att ta hem en medalj med deras unika mängd medaljchanser. Det finns även en garanti för många matcher oavsett nivå och prestation. Det är möjligt att checka in på ett av samarbetshotellen redan på Torsdag morgon vilket ger möjlighet för lagen och ledarna att upptäcka Helsingborg och Skåne, eller varför inte ta en snabb tur över till Danmark?

Startskottet för turneringen är en invigning samt en parad för alla som deltar i turneringen. Paraden går genom Helsingborg där samtliga lag med sina egna flaggor och färger skapar en färgglad stämning. Under samma helg sker det även en festival vid namnet HX där populära artister uppträder samt att andra aktiviteter erbjuds. Turneringen är även stolta över kvalitén som deras fotbollsplaner håller under turneringen.

Hemsida: www.eskilscupen.nu
Spelschema 2023: 3-8 augusti

Rallarbollen

Här får deltagarna spela massor av fotboll i relation till pengarna. Cupen skriver att lagen endast behöver betala lagavgiften, vilket innebär att det inte är någon obligatorisk deltagaravgift. Cupen spelas under Juli månad och deltagarna kan välja att bo i antingen en skolsal, hotellboende på Scandic eller övriga närliggande boenden.

Detta är Gästriklands största fotbollsturnering och matcherna spelas på två anläggningar som ligger 500 meter från varandra. Detta är Testebovallen och Hille IP som är två fina gräsplaner där det även ges möjlighet för lagen att träna på kostnadsfritt utöver sina matchdagar.

Hemsida: www.rallarbollen.se
Spelschema 2023: slutet av augusti, början av september. Se ovan hemsida för info.

Luxcuper

En turnering som har fokus på att få deltagarna att känna att de är riktiga proffsspelare under sin vistelse! Ett exempel på detta är att spelarna får delta i intervjuer som sedan delas vidare. Det blir ett litet smakprov på hur proffslivet hade kunnat se ut på riktigt!  Många av de rekommendationer och referenser som turneringen har belyser att det har varit ett genomtänkt arrangemang med en välkomnande atmosfär.

Cupen ger goda förutsättningar för en lyckad helg med bland annat kompetenta domare. En av referenserna pratar även om hur imponerade de var över hur proffsiga spelarna fick känna sig under i helgen. Även de boenden som erbjuds ska hålla hög klass och spelschemat ser till att alla känner sig delaktiga och kan visa upp sina färdigheter.

Hemsida: www.luxcuper.se/en/cuper/
Spelschema 2023: Främst oktober & november – se hemsida ovan för mer info.

Behöver ni tjäna pengar till fotbollslaget för att åka iväg på drömcupen?

Att tjäna pengar till fotbollslaget för att åka iväg på fotbollscup behöver inte vara krångligt. Tulpankungen erbjuder ett förenklat sätt att samla in pengar till fotbollslaget, så följ länken nedan för att läsa mer. Vi delar in året i fyra säsonger: Julblommor, tulpaner, påskblommor och vårblommor. På respektive säsongssida kan ni enkelt räkna på vad som krävs för att uppnå det mål ni har satt för att komma iväg till en av dessa fantastiska fotbollscuper i Sverige 2023!

Klicka här för att läsa mer.

PS! Hittar ni inte cupen ni letar efter? Eller är ni även intresserade av cuper i Norge, Finland och Danmark? Då finns det ännu fler cuper samlat hos fotbollscuper.se .

 

Detta inlägg publicerades våren 2023.