Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

7 populära fotbollscuper i Sverige 2024

Här listar vi några av de mest populära fotbollscuperna 2024 för ungdomar som finns tillgängliga i Sverige. Så drömmer du och ditt fotbollslag om att dribbla förbi motståndare, göra mål och fira tillsammans under en spännande ungdomscup i fotboll i Sverige 2024? Då har ni hittat rätt!

I Sverige finns det nämligen gott om fartfyllda fotbollscuper för alla åldrar och nivåer under år 2024. Här tipsar vi på Tulpankungen er därför om flera olika ungdomscuper inom fotboll, samt saker som kan vara bra att tänka på innan ni beslutar er om vilken fotbollscup ni vill anmäla er till. Glöm inte heller att vi gärna hjälper er att tjäna pengar till laget så ni kan komma iväg på er efterlängtade fotbollscup tillsammans!

Populära fotbollscuper 2024 i Sverige

Vi har sorterat fotbollscuperna för 2024 efter spelschema så att ni lättare kan navigera efter de datum som passar ert lag eller förening. För många fotbollsspelare och lagledare så är detta årets höjdpunkt efter en lång vinter med för lite sol och snötäckta gräsplaner. Nu ska äntligen alla träningar, passningsövningar och allt taktiksnack betala av sig. Hoppas att just ert fotbollslag hittar en ungdomscup nedan och blir inspirerade till att åka iväg på en av dessa populära fotbollscuper 2024 och skapa livslånga minnen!

Här nedan hjälper vi er att få en överblick av några av alla de fantastiska fotbollscuper 2024 som arrangeras i Sverige. Diskutera inom laget vilka datum som kan passa er och prata ihop er om vad som känns mest spännande. Som vi nämnde här ovan är det även bra att komma överens om vilken typ av fotbollscup ni är ute efter – vill ni åka på en större fotbollscup eller hålla er till en mindre? Och vilka olika boendealternativ finns som känns genomförbart för samtliga spelare i laget? Glöm inte heller att kolla vilka åldersgrupper och nivåer som de olika ungdomscuperna riktar sig mot.

Örebrocupen

Örebrocupen lockar 15.000 personer årligen till staden under perioden som cupen spelas. Detta är en av Sveriges äldsta fotbollscuper med runt 500 lag som deltar i turneringen. Majoriteten av matcherna spelas på de 30 planer som finns på Rostafältet i Örebro, totalt sett används cirka 70 gräsplaner runt om i staden. Turneringen tillhandahåller matcher i 5 mot 5,  7 mot 7, 9 mot 9 samt den klassiska 11 mot 11. Ett roligt stycke fakta kring denna turnering är att det i snitt blir 4.720 mål varje år!

Hemsida: www.orebrocupen.se
Spelschema 2024: 14-16 Juni

Piteå Summer Games

Denna fotbollscup är en av de största ungdomscuperna i Norrland, och hålls varje år i juli i Piteå. Turneringen är öppen för pojkar och flickor i åldrarna 8 till 19 år och har en stark lokal förankring. De nämner själva att de är stolta över sin unika invigningsparad samt att invånarna erbjuder värdskap utöver det vanliga.

Totalt sett har mer än 40 olika nationer deltagit i Piteå Summer Games genom åren och har spelat en stor roll i besöksnäringen i Piteå. Några exempel på nationer som deltagit i cupen är Armenien, Italien, Mexiko, Kina, Portugal och Chile. Samtliga matcher spelar på antingen konstgräs eller gräs. En unik sak som turneringen erbjuder är så kallade nattmatcher där lagen spelar under en midnattssol som har satt sin prägel på fotbollsturneringen.

Hemsida: www.piteasummergames.se
Spelschema 2024: 28 Juni – 30 Juni

Almas Cup

Almas Cup fick sitt namn efter Lennart “Almas” Alm. När Lennart för första gången lämnade Stockholm och åkte iväg på fotbollscup med sin förening så tyckte han att upplevelsen var mycket spännande och givande för honom, både som spelare och ledare. Därför valde arrangörerna att namnge ungdomscupen efter Almas för att ge fler människor möjligheten att uppleva samma känslor som Lennart gjorde när han för första gången åkte iväg på cup. År 2022 hölls den första Almas cup i centrala Stockholm och de inbjudna åldersklasserna var flickor och pojkar födda 2008-2014. Avgifterna per lag ligger mellan 1500kr – 2200kr beroende på om laget väljer att spela 7v7, 9v9 eller 11v11.

Alla matcher spelas på konstgräs och turneringen använder sig av förbundsutbildade domare och samtliga lag som spelar 11v11 och 9v9 garanteras minst totalt 4 matcher, varav 3 är gruppspelsmatcher samt minst en slutspelsmatch. De som har valt 7v7 garanteras att få spelas minst 5 matcher.

Hemsida: https://almascup.cups.nu/
Spelschema 2024: 27 Juni – 30 Juni

Gothia Cup

Detta är en av världens största fotbollsturneringar för ungdomar, som hålls årligen i Göteborg. Denna ungdomscup i fotboll startade år 1975 och har sedan dess lockat tusentals deltagare från hela världen. Den är öppen för pojkar och flickor mellan 11 och 19 år och har ett starkt fokus på gemenskap och kulturutbyte. Varje år deltar cirka 1700 lag från över 80 länder. Under turneringen spelas cirka 4500 matcher på 110 planer runt omkring i Göteborgsregionen. Matcherna spelas på en vecka, och avslutas med finalmatcher på Gamla Ullevi, en av Göteborgs största fotbollsarenor.

Gothia Cup är mer än bara en fotbollsturnering, det är också en kulturell upplevelse för deltagarna. Turneringen inkluderar olika aktiviteter som kulturkvällar, utställningar och andra sociala evenemang för att främja internationellt samarbete och gemenskap. Det är också en viktig möjlighet för deltagarna att träffa människor från andra delar av världen, lära sig om andra kulturer och skapa nya vänskapsband.

Fotbollscupen är även känd för sitt starka fokus på fair play och socialt ansvarstagande. Turneringen är certifierad enligt ISO 20121 för hållbarhetsarbete och genomför flera initiativ för att minska miljöpåverkan och främja sociala värderingar. Detta gör turneringen till en unik möjlighet för ungdomar att inte bara utveckla sin fotbollsförmåga, utan också att lära sig om hållbarhet och socialt ansvar.

Hemsida: www.gothiacup.se
Spelschema 2024: 14-20 Juli

Eskilscupen

Denna fotbollscup spelas i Helsingborg där över 13.000 spelare i 700 lag deltar årligen för att försöka tävla om en förstaplats. Detta är en mötesplats för ungdomar och lagledare som är ute efter gemenskap, glädje och fair play. Sommaren 2023 kommer Eskilscupen att spelas den 3-8 augusti. Både tjejer och killar deltar i turneringen där det finns goda chanser att ta hem en medalj med deras unika mängd medaljchanser. Det finns även en garanti för många matcher oavsett nivå och prestation. Det är möjligt att checka in på ett av samarbetshotellen redan på Torsdag morgon vilket ger möjlighet för lagen och ledarna att upptäcka Helsingborg och Skåne, eller varför inte ta en snabb tur över till Danmark?

Startskottet för turneringen är en invigning samt en parad för alla som deltar i turneringen. Paraden går genom Helsingborg där samtliga lag med sina egna flaggor och färger skapar en färgglad stämning. Under samma helg sker det även en festival vid namnet HX där populära artister uppträder samt att andra aktiviteter erbjuds. Turneringen är även stolta över kvalitén som deras fotbollsplaner håller under turneringen.

Hemsida: www.eskilscupen.nu
Spelschema 2024: 1-4 augusti

Rallarbollen

Här får deltagarna spela massor av fotboll i relation till pengarna. Ungdomscupen skriver att lagen endast behöver betala lagavgiften, vilket innebär att det inte är någon obligatorisk deltagaravgift. Cupen spelas under juli månad och deltagarna kan välja att bo i antingen en skolsal, hotellboende på Scandic eller övriga närliggande boenden.

Detta är Gästriklands största fotbollsturnering och matcherna spelas på två anläggningar som ligger 500 meter från varandra. Detta är Testebovallen och Hille IP som är två fina gräsplaner där det även ges möjlighet för lagen att träna på kostnadsfritt utöver sina matchdagar.

Hemsida: www.rallarbollen.se
Spelschema 2024: Augusti. Se ovan hemsida för info.

Luxcuper 

En turnering som har fokus på att få deltagarna att känna att de är riktiga proffsspelare under sin vistelse! Ett exempel på detta är att spelarna får delta i intervjuer som sedan delas vidare. Det blir ett litet smakprov på hur proffslivet hade kunnat se ut på riktigt!  Många av de rekommendationer och referenser som turneringen har belyser att det har varit ett genomtänkt arrangemang med en välkomnande atmosfär.

Dessa populära fotbollscuper ger goda förutsättningar för en lyckad helg med bland annat kompetenta domare. En av referenserna pratar även om hur imponerade de var över hur proffsiga spelarna fick känna sig under i helgen. Även de boenden som erbjuds ska hålla hög klass och spelschemat ser till att alla känner sig delaktiga och kan visa upp sina färdigheter.

Hemsida: www.luxcuper.se/en/cuper/
Spelschema för fotbollscuper 2024: Se hemsida ovan, samt utvalda exempel nedan, för mer info.

Skillsocks Lux Spring Cup

Skillsocks Lux Spring Cup bjuder in pojkar födda 2010 som spelar på svår eller extra svår nivå. Fotbollsmatcherna sker i inomhushallen Kristinehamn Arena. Samtliga lag garanteras 5-6 stycken matcher där speltiden är 1 x 35 minuter. 

Läs mer: https://luxcuper.se/skillsocks-lux-spring-cup-b2010/ 
Spelschema 2024: 5-7 april

Lux Invite G2010

Lux Invite G2010 är en inbjudningsturnering som vänder sig till flickor 2010 som spelar fotboll på svår eller extra svår nivå. Fotbollscupen äger rum i Kristinehamns Arenas inomhushall. Samtliga lag garanteras 5-6 matcher där speltiden är 1 x 35 minuter. I anslutning till spelplanen finns även äventyrsbad, gym, spa och sadel för de som önskar.

Läs mer: https://luxcuper.se/lux-invite-g2010/
Spelschema 2024: 26-28 januari

Lux Åland U17

Lux Åland U17 är en inbjudningsturnering som vänder sig till pojkar födda 2007-2008 som spelar på svår eller extra svår nivå. Cupen spelas på Åland i Eckeröhallen. Samtliga lag garanteras 5-6 matcher där speltiden är 1 x 35 minuter. Eckerö Hotell, där lagen bor, ligger bara några hundra meter från arenan, alternativt 30 km från arenan om man vill bo i Mariehamn. Frukost och middag serveras på boendet.

Läs mer: https://luxcuper.se/lux-aland-u17/
Spelschema 2024: 2-4 februari

Fotbollscuper är årets höjdpunkt för fotbollstokiga

En fotbollscup ger dig inte bara chansen att briljera på fotbollsplanen och tävla mot andra lag. Det ger dig även möjligheten att knyta nya vänskapsband, skapa kontakter med andra fotbollsentusiaster, uppleva nya platser och ha kul tillsammans med ditt lag. Att träna inför cupen, äta lagmat och heja på varandra skapar minnen för livet.

Läs mer om hur Mariestad BoIS samlade in pengar till laget med oss! 

Hitta din perfekta fotbollscup 2024 

För att hitta den ultimata ungdomscupen för dig och ditt lag, kan du använda dig av följande punkter för att kunna besluta er om vad som passar er.

  • Åldersgrupp och nivå: Vilken åldersgrupp tillhör du? Vilken nivå spelar du fotboll på?
  • Tidpunkt och plats: Vilken tid på året passar dig och ditt fotbollslag att åka iväg på fotbollscup? Var i Sverige vill ni spela?
  • Typ av fotbollscup: Letar du efter en stor turnering med internationellt motstånd eller en mindre, mer familjär ungdomscup?
  • Boende och kringaktiviteter: Vill du bo i cupbyn? Vilka kringaktiviteter erbjuds?

Tjäna pengar till fotbollslaget och fotbollscupen

Att tjäna pengar till fotbollslaget för att åka iväg på en av dessa populära fotbollscuper 2024 behöver inte vara krångligt. Tulpankungen erbjuder ett förenklat sätt att samla in pengar till fotbollslaget, så följ länken nedan för att läsa mer. Vi delar in året i fyra säsonger: Julblommor, tulpaner, påskblommor och vårblommor. På respektive säsongssida kan ni enkelt räkna på vad som krävs för att uppnå det mål ni har satt för att komma iväg till en av dessa fantastiska fotbollscuper 2024 i Sverige!

Kom igång och tjäna pengar till laget!

PS! Hittar ni inte fotbollscupen ni letar efter? Eller är ni även intresserade av ungdomscuper i Norge, Finland och Danmark snarare än fotbollscuper i Sverige? Då finns det ännu fler fotbollscuper samlat hos fotbollscuper.se .

Detta inlägg uppdaterades våren 2024.

populära fotbollscuper
fotbollscup sverige