Beställ information

Ett infopaket innehåller prover på säljbladen och förklarar hur en försäljning går till. Infopaket >

Beställ startpaket

Allt ni behöver för att komma igång och tjäna pengar

  • Alltid kostnadsfritt
  • Inga förpliktelser
  • Kom igång snabbt

Startpaket >

 

Sälja med klassen

Att sälja med klassen behöver inte vara tidskrävande eller jobbigt. Vi på Tulpankungen vill att er klass ska ha de bästa förutsättningarna för att lyckas tjäna ordentligt med pengar till klassen med så liten arbetsinsats som möjligt. Vi jobbar för att sätta stopp för problem innan de uppstår, samt besvara era frågor så snabbt som möjligt. Dessutom, om er klass vill sälja med oss, så säljer ni produkter av hög kvalitet som era kunder verkligen kommer uppskatta vilket gör försäljningsprocessen ännu roligare!

Blommor & delikatesser är ju nämligen något de flesta vill ha hemma, åtminstone unna sig då och då. När ni säljer med klassen kommer era kunder dessutom ha ytterligare en anledning till att unna sig färska blommor och 18-månaders lagrad parmesanost eftersom de då stöttar er klass och bidrar till er klasskassa!

Vad kan man sälja med klassen?

Vad kan man sälja med klassen egentligen? Vi på Tulpankungen erbjuder ett säsongsanpassat sortiment för att er klass ska kunna erbjuda era kunder produkter som ligger rätt i tiden och som de ändå hade tänkt köpa. Därmed kan ni sälja julblommor till jul, påskblommor till påsken och vårblommor till våren och sommaren. Dessutom kan ni sälja tulpaner från januari fram till mitten av april och få leveranser flera gånger så era kunder kan köpa av er klass mer än vid ett tillfälle. Detta gör att det blir som en slags tulpan-prenumeration om era kunder önskar. Utöver blommor kan ni även erbjuda era kunder parmesanost, samt lyxigt saffran till jul. Detta är perfekta saker att sälja med klassen!

Saker att sälja med klassen

Vad för saker man kan sälja med klassen varierar efter säsong. Här ovan förklarade vi därför vårt utbud som är just säsongsanpassat och hur vi har tänkt kring sakerna som ni säljer. Blommor är något som, oavsett säsong och intressen, går hem hos de flesta. Det är inte alla som vill äta socker eller animaliska produkter och då passar blommor av olika sorter jättebra att sälja med klassen. Det är enkelt att sälja lättsålda saker med klassen vilket gör det roligare för er i klassen att sälja. Med rätt saker går det fort att få in pengar till klasskassan så ni kan komma iväg på er efterlängtade klassresa. 

Motivation att sälja till klassen

Att sälja till klassen och samla in pengar till klasskassan är något som kan stärka sammanhållningen och gemenskapen om samtliga hjälps åt. Det är lättare att sälja med klassen om ni har ett konkret mål i sikte, till exempel en gemensam klassresa. Det är viktigt att ni tillsammans bestämmer vad ni vill göra med pengarna ni tjänat så hela klassen vill kämpa för att uppnå målet. Läs våra inlägg om tips på vad ni kan göra på er klassresa eller tips om djurparker som lämpar sig perfekt för ett besök med klassen. Detta kommer motivera er mer att sälja med klassen!

Börja sälja med klassen

När ni känner er redo och vill börja sälja med klassen beställer er kontaktperson enkelt ett startpaket. Därefter skickar vi fysiska säljblad till er och kontaktpersonen får ett mail med inloggningsuppgifter till er klass webbshop. I mailet finns även en länk som samtliga elever i klassen kan registrera sig som försäljare igenom. Då får de en personlig inloggning och personlig länk att dela till sina potentiella kunder. Genom denna personliga länken kan nära & kära lägga beställningar som registreras på respektive säljare. Kontaktpersonen har även en överblick över hur det går för eleverna när de säljer till klassen.

Vi stänger sedan er webbshop åt er när vi börjar förbereda er order för leverans och sedan levererar vi era varor till er valda leveransadress. Därefter delar ni ut varorna till era kunder och tar betalt. Kontaktpersonen för er klass får en faktura per mail med en betaltid på 15 dagar. Detta gör att ni i klassen i lugn och ro hinner få in pengarna från era kunder. I och med detta är det faktiskt väldigt enkelt att sälja med klassen!

Mer information om att sälja med klassen & klasskassan

Vill ni ha mer information om de olika produkterna så ni vet vad för saker ni vill sälja med klassen, samt hur det går till innan ni sätter igång att sälja med klassen, så kan ni beställa ett gratis infopaket. Infopaketet innehåller information både till kontaktpersonen och försäljarna, samt prover på försäljningsmaterialet.

Tips till er som vill sälja med klassen

1. Kom fram till varför ni vill sälja med klassen och vad er klass ska göra med pengarna ni fått in till klasskassan, till exempel en klassresa eller en utflykt. Detta gör det lättare att hålla motivationen uppe och det gör det enklare för er att räkna ut hur mycket ni behöver sälja med klassen.

2. Dela med er av säljtips till varandra! Ni säljer med klassen tillsammans och tjänar pengar till er gemensamma klasskassa så ju mer alla i klassen säljer, desto snabbare kan ni uppnå ert mål.

3. Dela er webbshop på sociala medier för att få större spridning och nå ännu fler kunder utan att behöva lägga ner mer tid när ni säljer med klassen!

4. Lägg ut en säljkatalog som visar sakerna ni säljer med klassen på era föräldrars jobb så deras kollegor kan beställa av er. Kolla även om något kontor är sugna på att lägga en företagsbeställning, då kan de nämligen beställa och registrera det på er klass. Det är ett bra sätt att få in en större beställning på när ni säljer med klassen!

5. Förklara för kunderna varför ni säljer med klassen och vad ni ska göra för pengarna i klasskassan. Skriv det även i er webbshop och på era säljblad. När kunderna vet vad ert mål är blir det roligare för kunderna att stötta er när ni säljer med klassen.

6. Sälj lättsålda produkter. Detta är en stor anledning till att vi erbjuder olika produkter beroende på säsong. Det är viktigt att bemöta kundernas efterfrågan och sälja saker med klassen som era kunder faktiskt vill ha. Då säljer sig produkterna av sig självt och det blir mycket roligare att sälja med klassen!

7. Kolla upp om det är någon marknad i närheten av er under under veckorna ni säljer med klassen. Det kan vara både bra och ett kul sätt att sälja tillsammans med era klasskamrater på.

Börja sälja med klassen

Vill ni komma igång att sälja med klassen så hjälper vi på Tulpankungen er gärna! Vi har lång erfarenhet av att hjälpa skolklasser att sälja tillsammans och därmed är vårt koncept beprövat. När ni säljer till klassen med oss så är det riskfritt och ni ligger inte ute med några pengar. Vi har starka garantier och vill hjälpa er så det blir så enkelt som möjligt för er att sälja med klassen och er klasskassa. Läs mer om hur ni går till väga när ni tjänar pengar till klassen och beställ ert startpaket redan idag!

Detta inlägg uppdaterades våren 2024.